EK softbal 2022

Inclusiviteit en diversiteit als drijfveren voor softbalsters Koninkrijksteam

Inclusiviteit en diversiteit als drijfveren voor softbalsters Koninkrijksteam

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch zijn met twee keer een 7-0 overwinning op respectievelijk Duitsland en Tsjechië succesvol begonnen aan het Europees Kampioenschap softbal in Sant Boi, Spanje. Het Europees Kampioenschap, dat plaatsvindt van 24 tot en met 30 juli, wordt voor de softbaldames het startpunt voor de strijd voor diversiteit en inclusiviteit in de samenleving. Het team zet het topsportpodium in om zich uit te spreken over deze maatschappelijke thema’s.         

Maatschappelijk
Het toernooi, waar het Koninksrijksteam vorig jaar naar huis ging met zilver, krijgt dit jaar een maatschappelijk randje. Het team speelt vanaf heden met een regenboogband om de mouw. Het Koninksrijksteam maakt zo een statement om inclusiviteit en diversiteit in de samenleving te omarmen. Het team zelf bestaat uit een grote diversiteit aan dames. Zo komen er bijvoorbeeld speelsters vanuit diverse windstreken van het Nederlands Koninkrijk. Met het maatschappelijk doel biedt de sport een plek voor elk meisje, ongeacht haar leeftijd, ambitie, motivatie en niveau.

‘’In ons team mag iedereen zichzelf zijn en behandelen we elkaar gelijk. We dragen de regenboogband als symbool om te laten zien dat ieder mens zich welkom mag voelen in onze sport. Hiermee hopen we bij te dragen aan een inclusieve sportcultuur’’, aldus speelster Britt Vonk, die tevens KNBSB ambassadeur is voor een inclusieve sport.

Sportieve successen
Ook op sportief vlak timmeren de softbaldames aan de weg. De laatste jaren behalen ze diverse internationale successen met een Europese Titel in 2017 en de bronzen medaille op de Canada Cup eerder deze zomer als meest recente hoogtepunten. Het heeft ervoor gezorgd dat de sport, die internationaal vele malen groter is, in Nederland in opkomst is. Het afgelopen jaar kent het ledenbestand binnen de KNBSB een groei van 5%. Het women’s fastpitch is écht voor iedereen en dat draagt bij aan het meeste sportplezier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022