EK softbal 2022

Monsterzege voor Koninkrijksteam tegen Polen

Foto: Jordi Cortadella

Monsterzege voor Koninkrijksteam tegen Polen

Na twee mooie overwinningen op Duitsland en Tsjechië staan er vandaag twee wedstrijden op het programma voor Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch. De eerste wedstrijd van de dag, tegen Polen, liep uit in een monsterzege voor het Koninkrijksteam. Vier homeruns en zestien runs in twee slagbeurten waren genoeg voor een snelle en hele ruime overwinning.

Jessie van Aalst, toch voornamelijk bekend als slagvrouw en outfielder, maar zeker ook verdienstelijk werpster, kreeg de bal als starter en stelde allerminst teleur. Van Aalst gooide drie no-hit innings voor de kortst mogelijke no-hitter in softbal! Vier van de negen door haar uitgeschakelde slagvrouwen gingen met drie slag naar de kant.

Na haar eerste inning, kreeg Oranje de kans om de score te openen en dat lukte heel snel en heel goed. Britt Vonk kwam dankzij een veldfout op het honk en kon vervolgens scoren op de inside-the-park homerun van Annemiek Jansen. Dit bleek het startsein voor een big inning met RBI hits voor Laura Wissink, Dinet Oosting (double), Marielle Vleugels, Cindy van der Zanden, nogmaals Laura Wissink (double) en nogmaals Dinet Oosting (triple) en als absoluut hoogtepunt de 3-run homerun van Britt Vonk.

Helaas was er ook een smetje op deze monsterinning. Lindsey Meadows sloeg een foutbal in haar eigen gezicht en moest de wedstrijd verlaten. Even later werd zij zelfs met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Wij hopen dat de schade meevalt en wensen haar in elk geval veel sterkte!

Toen het stof opgetrokken was, stond het 12-0. Daar kwamen in de tweede inning, mede dankzij de tweede homerun van Britt Vonk en de two-run inside-the-park homerun van Suka van Gurp, nog eens vier runs bij op weg naar de 16-0 overwinning.

Box Score

Om 15.45 uur staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan is Griekenland de tegenstander. Ook die wedstrijd zie je live op Honkbalsoftbal.tv. Je kunt ook het live radio commentaar van SDTV erbij aanzetten. Ook die staat op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022