EK softbal 2022

Softbalsters verslaan ook Griekenland

Foto: Grega Valancic

Softbalsters verslaan ook Griekenland

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch heeft ook in de vierde wedstrijd van het EK de ongeslagen status behouden. Na de ruime overwinning op Polen eerder op de dag, werd vanmiddag ook Griekenland vrij simpel verslagen.

Eva Voortman verscheen voor het eerst op de pitcherplaat en gooide vijf sterke innings voor het Koninkrijksteam. Hoewel zij het eerste punt tegen van het toernooi moest incasseren, kregen de Grieken nooit de kans om in de wedstrijd te komen. Van de vijftien nullen die zij maakte, kwamen er liefst tien via drie slag.

Al in de eerste inning nam Oranje een voorsprong. Britt Vonk opende met een stootslag honkslag en schoof door naar het tweede honk op de sac bunt van Eva Voortman. Vonk kon het eerste punt scoren nadat zij het derde honk had gestolen en de Griekse catcher de bal langs de derde honkvrouw gooide. Jessie van Aalst volgde met een honkslag en kon scoren op de driehonkslag van Cindy van der Zanden.

Twee innings later speelde zich een vergelijkbaar scenario af. Vonk opende met een bunt single, schoof naar het derde honk op een stootslag van dit maal Brenda Beers en op een fout van de catcher scoorde zij het derde punt. Omdat hierop direct een foute aangooi van de linksvelder volgde, kon ook Brenda Beers scoren. In deze inning wist Oranje echter nog verder door te drukken. Cindy van der Zanden sloeg met twee uit haar tweede honkslag van de wedstrijd en werd over de thuisplaat geslagen door Marielle Vleugels met een RBI double.

De wedstrijd stevende snel af op een nieuwe mercy rule overwinning toen het na vier innings inmiddels 6-0 stond. In de vijfde inning scoorden de Grieken echter en daardoor leek het einde van de wedstrijd iets uitgesteld te worden. In de gelijkmakende slagbeurt zorgden Marielle Vleugels en Annemiek Jansen met RBI hits toch voor een snelle mercy rule overwinning: 8-1.

Box Score

Het Koninkrijksteam is in Groep F op dit moment het enige nog ongeslagen team. Morgen treft Oranje om 11.15 uur Slowakije en sluit het om 15.45 uur de tweede groepsfase af met het duel tegen thuisland Spanje. Ook deze wedstrijden bekijk en/of beluister (via SDTV) je live op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022