EK softbal 2022

Koninkrijksteam oppermachtig tegen Slowakije

Jessie van Aalst gooide drie shutout innings, scoorde drie runs en sloeg drie runs binnen (Foto: TeamNL)

Koninkrijksteam oppermachtig tegen Slowakije

In de voorlaatste wedstrijd van de tweede groepsfase van het EK Softbal stond Team Kingdom of the Netherlands vanochtend tegenover Slowakije, dat zich enigszins verrassend had geplaatst voor deze tweede ronde, maar daarin nog geen wedstrijd wonnen.

Ook in deze wedstrijd zouden de Slowaken niet winnen, want het Koninkrijksteam was veel te sterk. Al in de eerste inning scoorde Oranje zes runs op vier vrije lopen, twee honkslagen en twee veldfouten. De honkslagen kwamen in deze slagbeurt van Laura Wissink en Lizzie Clarijs.

In de tweede inning werd daar één run aan toegevoegd. Jessie van Aalst sloeg een tweehonkslag en kon scoren op de foutieve aangooi van de Slowaakse eerste honkvrouw die haar op het derde honk probeerde uit te gooien, maar de bal langs de derde honkvrouw gooide.

Van Aalst gooide zelf als pitcher drie shutout innings met zes keer drie slag en pakte haar tweede win in twee dagen. Na haar laatste inning op de plaat zou de lefty zelf nog twee runs binnen slaan met een two-run single in de derde slagbeurt. In diezelfde slagbeurt sloeg ook Annemiek Jansen twee punten binnen. Zij deed dat met een tweehonkslag. Het twaalfde Oranje punt kwam over de plaat door een nieuwe Slowaakse veldfout: een hoge popup in het infield van Dinet Oosting kon door de derde honkvrouw niet gevangen worden en daardoor kon Jessie van Aalst vanaf het tweede honk over de thuisplaat komen.

Reliever Marielle Vleugels had in de vierde inning aan elf pitches genoeg om de wedstrijd tot een vervroegd einde te brengen. Vanwege de 12-0 tussenstand na drieënhalve inning werd ook de vijfde wedstrijd van het EK via de mercy rule gewonnen.

Box Score

Vanmiddag om 15.45 uur is Spanje de laatste tegenstander in de tweede ronde. De laatste dagen is het schema in Sant Boi aardig uitgelopen dus het kan zijn dat de wedstrijd iets later begint. Je kunt in elk geval weer live kijken (en beluisteren) via Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022