EK softbal 2022

Softbalsters ongeslagen naar Final Round Robin

Foto: Grega Valancic

Softbalsters ongeslagen naar Final Round Robin

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands hebben zich via een 7-2 overwinning op Spanje ongeslagen geplaatst voor de Final Round Robin van het EK. Op donderdag volgt een zware en belangrijke dag op weg naar een mogelijke finale. Dan zijn Groot-Brittannië en Italië de volgende tegenstanders.

Zoals wij inmiddels van het Koninkrijksteam gewend zijn, namen zij in de eerste inning direct de voorsprong. Met twee uit sloegen achtereenvolgens Brenda Beers (bunt), Jessie van Aalst en Cindy van der Zanden een honkslag. Op de honkslag van Van der Zanden kon Brenda Beers het eerste punt scoren.

De tweede slagbeurt begon met twee vrije lopen voor Dinet Oosting en Annemiek Jansen, waarna Damishah Charles de nieuwe pitcher in de wedstrijd verwelkomde met een RBI single. Na een walk voor Vonk waren de honken vol en met één uit sloeg Brenda Beers de 3-0 binnen met een sacrifice fly. Charles sneuvelde even later op de thuisplaat in een poging om het vierde punt te scoren, maar dat maakte geen einde aan de honger naar meer runs.

Zeker nadat Spanje in de derde inning terug kwam tot 3-1. Starter Marjolein Merkx zag via twee keer vier wijd en een honkslag met nul uit de honken vollopen. Een veldfoutje van Britt Vonk stelde Spanje in staat om te scoren, maar met een strikeout en een 5-2-3 double play (Charles-Oosting-Vleugels) kwam Oranje zonder verdere schade uit de inning.

In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Annemiek Jansen haar ploeg met een tweehonkslag naar 5-1 en scoorde zij zelf op wilde worp even later het zesde punt. Na vier innings (2 K, 3 H, 1 ER) werd Merkx in de cirkel vervangen door Rebecca Soumeru, die in de tweede inning met één uit en de honken vol een punt tegen kreeg via een sac fly, maar uit de inning kwam uit de daaropvolgende rundown tussen het eerste en tweede honk.

Annemiek Jansen kroonde zich tot Player of the Game door in de gelijkmakende zesde slagbeurt met haar tweede honkslag van de dag haar derde RBI van de wedstrijd te pakken. De 7-2 voorsprong was bij closer Marielle Vleugels in veilige handen. Zij gooide een probleemloze zevende inning en sleepte zo de eerste niet-mercy rule overwinning van dit EK binnen.

Box Score

Team Kingdom of the Netherlands kwam dankzij deze overwinning ongeslagen de tweede groepsfase door en plaatste zich als groepshoofd voor de Final Round Robin. Daarin is Groot-Brittannië het enige andere ongeslagen team, want zij versloegen in Groep E eerder op de dag Italië. De Britten zijn op donderdag om 13.30 uur de eerste tegenstander in de laatste groepsfase, waarvoor de top drie van beide poules zich geplaatst heeft. De punten behaald tegen de nummers twee en drie uit Groep F worden meegenomen en dus begint het Koninkrijksteam met twee overwinningen op zak aan de volgende ronde.

Om 20.15 uur is Italië op donderdag de tweede tegenstander van de dag. Donderdag belooft dus een loodzware en zeer belangrijke dag te worden, waarop het team zich in theorie al kan plaatsen voor de finale van zaterdag. Duitsland en Israël spelen vanavond in een direct duel om de derde plaats in Poule E en de winnaar van dit duel is op vrijdag de laatste tegenstander van Oranje in de laatste groepsfase. Vanuit Groep F zijn naast het Koninkrijksteam ook Tsjechië en Spanje geplaatst voor de volgende ronde.

Alle wedstrijden van Team Kingdom of the Netherlands zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv.

De organisatie zou de tijden, afhankelijk van het schema van thuisland Spanje, nog aan kunnen passen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022