Honkbal

Verschillende teams uit Koninkrijk naar World Series

De Intermediate League spelers uit Kennemerland/Amsterdam gaan naar de World Series

Verschillende teams uit Koninkrijk naar World Series

Augustus is traditiegetrouw de maand waarin de World Series in de verschillende leeftijdscategorieën van de Little League worden gespeeld. In 2022 doen twee Nederlandse teams en zes Curaçaose teams mee. Het Intermediate team (11-13 jaar) van Kennemerland/Amsterdam schreef geschiedenis door als eerste Nederlandse team in deze categorie de Europese titel te pakken en zich te plaatsen voor de World Series.

De jongens worden volledig verzorgd naar Amerika vervoerd door de Little League organisatie en doen vanaf 31 juli mee aan het toernooi in Livermore, Californië. Het team dwong plaatsing af door topfavoriet Tsjechie in de finale van het EK te verslaan met maar liefst 11-1. Het was een verrassende zege omdat de Tsjechen eerder in de week twee keer sterker bleken (5-2 en 15-0). Na een daverende eerste slagbeurt stond het meteen 3-0 voor Nederland en die klap kwamen de Tsjechen nooit meer te boven. Wat ook niet hielp, was het dominante pitchen van Bradley Verwoest. Hij gooide een complete game (7 innings), met 12 strikeouts. Aan slag waren Ryan Bosch (2-4, single + double) en Marcus Callender (2-5, single + double) de drijvende krachten achter de Nederlandse aanval. 

Het grootste deel van de spelers komt in Nederland uit voor Rabbits Baseball Academy in Kennemerland en Diamonds Baseball Academy in Amsterdam. 

Softbal

Ook de softbalsters van de South West Thunders uit regio Den Haag/Rotterdam, uitkomend in de Senior League (13-16 jaar), hebben zich gekroond tot Europees Kampioen en hebben zich daarmee geplaatst voor de World Series in hun leeftijdscategorie.

Zij versloegen in de finale eveneens de sterke Tsjechen en gaan, net als de Intermediate honkballers, in de World Series hun leeftijdsgenoten van Curaçao tegenkomen.

Want ook van Curaçao hebben zich traditiegetrouw veel teams geplaatst voor de World Series. De honkballers in de Minor League (5-11 jaar), Little League (9-12 jaar), Intermediate League en Junior League (12-14 jaar) en de softbalsters in de Junior League en de Senior League.

De data van de verschillende toernooien vind je in de afbeelding hieronder.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal