EK softbal 2022

Britten te sterk voor Koninkrijksteam

Foto: Grega Valancic

Britten te sterk voor Koninkrijksteam

Voorafgaand aan het duel tussen Team Kingdom of the Netherlands en Groot-Brittannie wisten we één ding zeker: één van deze teams zou zijn ongeslagen status verliezen. In een wedstrijd, die lang zeer gelijk op ging, gaf het sterke pitchen van Georgina Corrick de doorslag. De Britten wonnen met 5-0 en Corrick gooide een complete game shutout.

Voor het eerst in dit toernooi keek het Koninkrijksteam tegen een achterstand aan. Dat gebeurde al in de eerste inning, want hoewel starter Lisa Hop twee snelle nullen maakte, kon zij niet voorkomen dat de Britten via een hit by pitch en twee honkslagen een 1-0 voorsprong namen.

Oranje kon daar aanvallend weinig tegenover stellen vandaag. Georgina Corrick, in Groot-Brittannië geboren, maar opgegroeid in Amerika, was daarvoor simpelweg te sterk. Even leek het Koninkrijksteam op gelijke hoogte te kunnen komen toen Cindy van der Zanden de tweede inning opende met een tweehonkslag. Op de volgende (en enige andere) honkslag moest echter tot de zesde inning gewacht worden, toen Britt Vonk een single sloeg.

Met vier runs in de vijfde inning liep Groot-Brittannië uit naar een 5-0 voorsprong en dat was voor Corrick, die komend seizoen in de Amerikaanse Athletes Unlimited profcompetitie uit zal komen meer dan genoeg. Om te bepalen hoe goed Corrick (vandaag 7 shutout innings, 2 hits en 11 strikeouts) echt is, is een blik op haar college stats pagina voldoende. Haar palmares voor 2022:

2022 (Senior): NFCA Pitcher of the Year … Softball America Pitcher of the Year … NFCA First Team All-American … D1Softball First Team All-American … Softball America First Team All-American … CoSIDA First Team Academic All-American … CoSIDA Softball All-America Team Member of the Year … USA Softball Collegiate Player of the Year Top Three Finalist … First player to be named AAC Pitcher of the Year in all four years of eligibility … Broke 40 different USF or AAC Records … First Pitching Triple Crown Winner in NCAA history … Led the country in ERA, innings pitched, shutouts, strikeout-to-walk ratio, strikeouts and victories .. Third in the country in hits allowed per seven innings … Ninth in the country in walks allowed per seven innings … 10th in the country in strikeouts per seven innings … Tossed two perfect games against Florida A&M (March 6) and Houston (April 29-30) … Tossed a no-hitter against ECU (April 2) … Tossed the seventh longest consecutive streak of scoreless innings with 88.1 in a row … Made 47 appearances in the circle including 40 starts … Finished with a 37-5 record with a 0.51 ERA in 274.1 innings pitched … Tossed 10-or-more strikeouts in 19 appearances … Broke the USF single-game strikeout record with 19 against FGCU (March 2) … Threw 21 shutouts and 34 complete games … Hit two home runs.

Geen schande dus om van haar te verliezen, maar de weg van de Europese titel zal waarschijnlijk wel langs haar gaan. Voor het zover is, moet er vanavond eerst gewonnen worden van Italië, dat eerder op de dag een ruime overwinning boekte op de Tsjechen. Die wedstrijd begint volgens het schema om 20.15 uur, maar het schema loopt nu al uit, dus zal naar alle waarschijnlijkheid later beginnen.

De cruciale wedstrijd tegen Italië, het is feitelijk bijna een soort halve finale, zie je natuurlijk live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022