EK softbal 2022

Koninkrijksteam in slotfase ruim langs Israël

Foto: Grega Valancic

Koninkrijksteam in slotfase ruim langs Israël

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands waren na de overwinning op Italië al zeker van een plek in de finale, maar er stond op vrijdag toch nog en laatste wedstrijd op het programma in de Final Round Robin. Daarin was Israël de tegenstander en hoewel het er lange tijd niet zo uitzag, liep het duel uiteindelijk uit in een ruime overwinning voor het Koninkrijksteam.

De ervaren Rebecca Soumeru kreeg de start van bondscoach Ferenc Jongejan en zij kon niet voorkomen dat de Israëli’s een 3-0 en even later een 6-4 voorsprong namen. Van de zes punten die zij tegen kreeg, waren er vijf verdiend. Ze gooide drie keer drie slag en zou uiteindelijk de win pakken.

In de derde inning was het Annemiek Jansen, die met een tweehonkslag zorgde dat het Koninkrijksteam terugkwam tot 3-1. Een inning later nam Oranje de voorsprong. Suka van Gurp scoorde op een veldfout en Cindy van der Zanden sloeg met haar honkslag zowel Britt Vonk als Brenda Beers over de thuisplaat.

Toen Israel in de vierde inning opnieuw de voorsprong nam, stelde de slagploeg van het Koninkrijksteam orde op zaken. De tweede homerun van Suka van Gurp in twee dagen en de inside-the-park homerun van Britt Vonk zorgden ervoor dat het heel snel 6-6 werd. Hierna zorgden Dinet Oosting (2-run single), Annemiek Jansen (2-run single) en Suka van Gurp (2-run single) er met honkslagen voor dat er een groot gat geslagen werd. Van Gurp was dus opnieuw belangrijk voor haar team en dat in haar 100ste interland voor het Koninkrijksteam:

Op een veldfout kwamen in dezelfde slagbeurt ook Damishah Charles en Britt Vonk over de thuisplaat om de uiteindelijke eindstand op 14-6 te bepalen. Jessie van Aalst gooide de wedstrijd in de vijfde inning in het slot en zo kwam er een vervroegd einde aan de wedstrijd via de mercy rule.

Groot-Brittannië verloor vanavond opvallend genoeg met grote cijfers (9-0) van Tsjechië. Pitcher Corrick kreeg rust en de Britten straalden geen moment uit bezig te zijn geweest met deze wedstrijd. Een mooi voorbeeld hiervan was de laatste nul van de wedstrijd, die tot stand kwam doordat een speelster voor haar beurt aan slag kwam.

Op basis van onderling resultaat eindigen de Britten wel op de eerste plaats en hebben zij op zaterdagavond het thuisvoordeel in de finale, die om 18.00 uur begint. De strijd om het brons gaat eerder op de dag tussen de Tsjechen en de Italianen.

De finale zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv en voor de liefhebbers van Nederlands commentaar, met hier en daar een vleugje chauvinisme, kun je daar ook het radiocommentaar van de mannen van SDTV beluisteren.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022