HB Hoofdklasse

Zenuwslopende wedstrijden in Honkbal Hoofdklasse

Robyn Clara gooide op fraaie wijze de wedstrijd uit. (Foto: MvW.Fotografie)

Zenuwslopende wedstrijden in Honkbal Hoofdklasse

Op donderdagavond stonden er weer vier wedstrijden gepland. Alle vier de wedstrijden waren spannend tot het einde. Drie nipte overwinningen en een gelijkspel zorgde voor een mooie honkbalavond in de Hoofdklasse.

Curaçao Neptunus – HCAW

Met internationals Lars Huijer en Juan Carlos Sulbaran op de heuvel, was een pitchersduel de verwachting in Bussum op donderdagavond. Deze verwachting werd waargemaakt, zowel Huijer als Sulbaran gooide de hele wedstrijd. Runs waren een schaarste, maar de bezoekers uit Rotterdam wisten als eerste te scoren. Door twee veldfouten en een honkslag van John Polonius, was het Jiandido Tromp die de 0-1 wist te scoren. In de zesde slagbeurt wist HCAW op gelijke hoogte te komen. Brendly Martina kwam op het honk door een stootslag honkslag. Hij kon later scoren door een sacrifice fly van Quintin de Cuba. De stand bleef tot het begin van de negende inning op 1-1 staan. In deze laatste slagbeurt wisten de Rotterdammers al snel wat verkeer op de honken te creëren. Met volle honken wist Huijer twee uit te krijgen door een strikeout op Raydley Legito. Ook de volgende slagman, Stijn van der Meer, kreeg drie slag, maar de bal schoot door en iedereen kon een honk opschuiven. Zo scoorde de 1-2, dit bleef de stand in Bussum. Hiermee pakte Neptunus een belangrijke overwinning, zo richting het einde van de vervolgcompetitie.

Box Score

Twins Oosterhout – L&D Amsterdam

In Amsterdam was het tien innings lang erg spannend tussen Twins en L&D Amsterdam. De thuisploeg kwam als eerste op voorsprong. Rachid Engelhardt, die de slagbeurt begon met vier wijd, kon met twee uit scoren op een honkslag van Sharlon Schoop. De bezoekers uit Oosterhout kwamen in de derde inning op gelijke hoogte en namen zelfs de voorsprong. Luuk Bun kwam op het honk door geraakt werper, hierna kreeg Rayshelon Carolina vier wijd. Tyriq Kemp wist met een honkslag de gelijkmaker binnen te slaan. Carolina kon vanaf het derde honk scoren door schijn, hiermee nam de ploeg uit Oosterhout de voorsprong. Tommy van de Sanden zorgde in de tweede helft van de inning, meteen voor de gelijkmaker. Hij begon met een lead-off triple en werd binnengeslagen door Roelie Henrique. Urving Kemp zag wat Van de Sanden deed en in de volgende slagbeurt van Twins deed hij hetzelfde. Na zijn driehonkslag werd ook hij binnengeslagen met een grondbal, deze kwam van Jarreau Martina. In de zevende slagbeurt vergrote Twins de voorsprong naar 2-4, dankzij een RBI double van Shurman Marlin. In de laatste slagbeurt, moest de thuisploeg twee keer scoren om extra innings af te dwingen. Na vier wijd voor Sicnarf Loopstok sloeg Kalian Sams een belangrijke tweehonkslag. Hierna volgde Nicola Garbella met een grondbal richting korte stop, door een foute aangooi konden Loopstok en Sams allebei scoren. Zo werd de stand 4-4. In de tiende inning werd door beide ploegen niet meer gescoord en de curfew tijd van 22:30 uur was bereikt, dus eindigde deze wedstrijd met een gelijke stand.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort

Een hele goede dag van T’saun Martina op de heuvel, was alles wat Pioniers nodig had. Negen innings lang stond Martina zijn mannetje. Hij kreeg slechts drie honkslagen tegen en wist de Amersfoortse slagploeg van scoren te weerhouden. De Hoofddorpse slagploeg kwam vroeg op voorsprong. Al in de eerste slagbeurt werd de 0-1 gescoord. Raul Jacobs begon de wedstrijd met een honkslag. Hij kon niet veel later scoren op een tweehonkslag van Oliver van der Wijst. In de vijfde inning was het weer Jacobs die meteen op het honk kwam, ditmaal door vier wijd, en wederom wist Van der Wijst hem binnen te slaan. Hier bleef het bij op aanvallend gebied. Nadat Jhan Rifaela werd vervangen op de heuvel werd er niet meer gescoord. Zijn opvolgers waren Johnaikel Acosta, Deef van Leersum en Jasper Popken. Pioniers won met 0-2 in Amersfoort.

Box Score

DSS/Kinheim – RCH Memorie Sieraden

In een wedstrijd waar veel op het spel stond, met het oog op plaatsing voor de wild card ronde, werden er maar liefst dertig honkslagen geslagen. In de eerste slagbeurt kwamen de bezoekers uit Haarlem meteen op voorsprong. Jesse Velders kwam op het honk door een honkslag, hij kon scoren op een honkslag van Jochem Koedijk. Koedijk kon scoren op een tweehonkslag van Sem Kuijper. RCH wist meteen een antwoord te geven en scoorde de 1-2 na een tweehonkslag van Jesse Aussems, gevolgd door een RBI single van Thomas Kwakernaak. In de tweede inning nam de thuisploeg de voorsprong in handen. Een 2-RBI double van Teun van der Meer en een 2-RBI single van Yurdion Martie stonden centraal in deze grote inning van de Heemstedenaren. De thuisploeg had een 1-2 achterstand ineens omgezet in een 5-2 voorsprong. Nu was het aan de bezoekers om terug te komen in de wedstrijd. Dit lukte redelijk, in de volgende slagbeurt wist Matis Crouwel namelijk een run binnen te slaan met een tweehonkslag. Het bleef op offensief gebied even stil, maar in de zesde inning wist Jesse Velders de stand gelijk te trekken met een 2-RBI double. Hierop scoorden Thomas Bos en Jason Jakobus, die beiden een honkslag sloegen. Met een gelijke stand, wist Sem Kuijper de zevende inning goed te beginnen voor DSS/Kinheim. Hij sloeg een lead-off double. Na een opofferingsstootslag en een sacrifice fly kon Kuijper scoren. Met een 5-6 voorsprong, betrad Robyn Clara de heuvel in de zevende inning. Hij wist de voorsprong te behouden, ondanks een zenuwslopend moment in de laatste slagbeurt van RCH. Hierin kwamen de honken vol met nul uit, maar drie strikeouts maakten een einde aan de wedstrijd.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse