EK softbal 2022

SOFTBALSTERS PAKKEN EUROPESE TITEL!

Foto: Grega Valancic

SOFTBALSTERS PAKKEN EUROPESE TITEL!

Voor de elfde keer in de historie en de eerste keer sinds 2017 heeft Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch de Europese titel gepakt. In de finale van het EK werd Groot-Brittannië met 7-0. verslagen. Starting pitcher Eva Voortman werd de Player of the Game met haar complete game shutout.

De Britten kozen logischerwijs opnieuw voor Georgina Corrick als startende werpster. De in Engeland geboren beste pitcher van de NCAA van 2022 was in de eerste onderlinge ontmoeting ongenaakbaar tegen het Koninkrijksteam, maar de opdracht voor vandaag was duidelijk: meer contact maken tegen Corrick en inspelen op de zwaktes van de niet op elkaar ingespeelde Britse Amerikanen.

Britt Vonk zette als openingsslagvrouw direct de toon. De korte stop sloeg als openingsslagvrouw direct een driehonkslag naar het rechtsveld. Het lukte nog niet om direct in de eerste inning te scoren, maar duidelijk was voor de slagvrouwen van Oranje, die overigens in de prachtige nieuwe lichtblauwe uniformen van MJR speelden, dat Corrick vandaag te raken was.

Datzelfde kon van Eva Voortman absoluut niet gezegd worden. De lefty kwam vandaag nauwelijks in problemen en kreeg in haar zeven inning slechts 1 honkslag tegen, terwijl zij 8 keer drie slag gooide. In de derde inning kwamen met één uit de honken vol dankzij een honkslag van Damishah Charles, vier wijd voor Britt Vonk en een bunt single van Jessie van Aalst. Even leek Corrick opnieuw uit de problemen te komen na een strikeout op Cindy van der Zanden, maar Dinet Oosting opende vervolgens de score met een seeing eye two-run single door het midden. Daarna besloot zij een gokje te wagen op het niet op elkaar ingespeelde Britse veld. Ze rende door naar het tweede honk en liet zich insluiten, waardoor van Aalst zelfs het derde punt kon scoren.

Het was het startsein voor een aantal hele sterke aanvallende innings. In de gelijkmakende derde slagbeurt maakte de Britse coaching staff voor de tweede dag op rij een opvallende fout. Gisteren werd er een speelster op de verkeerde plek in de lineup naar de plaat gestuurd en nu viel de derde nul van de inning doordat de verkeerde loopster ingebracht voor de catcher.

Deze fout werd in de volgende inning gelijk ingepeperd door de RBI double van Damishah Charles, die daarmee voor 4-0 zorgde. In de vijfde inning was het opnieuw Dinet Oosting die een punt binnen sloeg en in de zevende inning zorgde Jessie van Aalst er met een 2-run triple voor dat de winst zo goed als binnen was.

In de gelijkmakende zevende inning was het een dubbelspel (Damishah Charles naar Suka van Gurp naar Dinet Oosting) dat de overwinning definitief binnensleepte. Een zeer verdiende 7-0 overwinning en de Europese titel komt terug naar Nederland!

Italië versloeg eerder op de dag Tsjechië in de strijd om het brons en completeert het podium.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022