HB Hoofdklasse

Vervolgcompetities bijna ten einde, nog steeds spanning in bovenste vier

Dennis Burgersdijk stond op zondag twaalf innings lang op de heuvel voor HCAW. (Foto: Robert Bos)

Vervolgcompetities bijna ten einde, nog steeds spanning in bovenste vier

De laatste serie in de onderste vijf en de op een na laatste serie in top vier zorgde weer voor een hoop spanning. Pioniers, DSS/Kinheim en RCH vochten uit wie er in de Wild Card mochten spelen. Ook de serie tussen Neptunus en HCAW bracht een hoop spanning met zich mee, gezien de stand in de top vier.

HCAW – Curaçao Neptunus

Op donderdag was het een echt pitchersduel, op zaterdag kwam Neptunus al snel op voorsprong. In de eerste inning waren het honkslagen van John Polonius en Roger Bernadina waarop de 1-0 kon scoren. Ook in de tweede slagbeurt werd er gescoord door de thuisploeg. Christian Diaz en Sheadion Jamanika begonnen de inning goed met twee honkslagen. Hierna was het een veldfout en een wilde worp waarop gescoord kon worden. Ook in de derde inning werd er gescoord door Neptunus. Na een honkslag van Jiandido Tromp, was het wederom Roger Bernadina met een RBI single. Hiermee kwam de thuisploeg op een 4-0 voorsprong. HCAW wist nog wel te scoren in het restant van de wedstrijd, maar eigenlijk kwamen de pitchers van Neptunus niet echt meer in de problemen. Aaron de Groot, Jayden Gonesh en Kevin Kelly kregen alle drie één run tegen. De Groot verdiende hiermee de win en Kelly kreeg de save op zijn naam. De thuisploeg uit Rotterdam wist een 5-3 overwinning binnen te slepen.

Het was maar liefst twaalf innings lang spannend in Bussum op zondag. Zeker de honkbalfans die van een goed pitchersduel houden, konden op zondag genieten. Kaj Timmermans begon goed voor Curaçao Neptunus, hij gooide de eerste zeven innings en wist de thuisploeg tot één run te houden. Zijn opvolger was Kevin Kelly. Hij gooide de laatste vijf innings en incasseerde slechts één honkslag. Op de heuvel voor HCAW zette Dennis Burgersdijk weer een unieke prestatie neer. Hij gooide de hele wedstrijd, twaalf innings lang en had hier slechts 114 ballen voor nodig. Ook Burgersdijk kreeg slechts één run tegen en dus was de stand na twaalf innings 1-1. In de reglementen staat dat een wedstrijd ondanks de stand, na twaalf innings beëindigd moet worden en dus moesten beide partijen genoegen nemen met een gelijkspel.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

L&D Amsterdam – Twins Oosterhout

Na het gelijkspel van donderdag, wisten de Amsterdammers op zaterdag een ruime overwinning neer te zitten in Oosterhout. Shairon Martis, Martin Kram en Luca van Gorkum waren voor L&D Amsterdam sterk op de heuvel en kregen in zeven innings slechts twee honkslagen tegen. De pitchers van Twins Oosterhout hadden een minder goede dag. Voornamelijk Ryan Huntington had het moeilijk, in vijf innings kreeg hij acht runs tegen. De bal vloog goed in Oosterhout, want maar liefst drie Amsterdamse slagmensen wisten de bal over de hekken te jagen. Dit waren Denzel Richardson, Kalian Sams en Sicnarf Loopstok. De homeruns van Richardson en Sams kwamen beiden in de vijfde inning, in deze inning wist L&D Amsterdam vijfmaal te scoren. Uiteindelijk wisten de bezoekers tot twaalf runs te komen en hiermee was het na zeven innings klaar in Oosterhout bij een stand van 0-12.

Waar het op zondag tussen concurrenten Neptunus en HCAW maar liefst twaalf innings duurde, was in Amsterdam na vijf innings regen de spelbreker. De thuisploeg nam vroeg de voorsprong, dankzij een RBI double van Denzel Richardson in de eerste inning. In de derde slagbeurt wist L&D Amsterdam nogmaals te scoren en dit bleek genoeg om in deze korte wedstrijd de overwinning te pakken. De bezoekers uit Oosterhout scoorden in de vijfde inning nog wel één run. Een tweehonkslag van Luuk Visser, gevolgd door een RBI single van Marnix Ruben was alles wat de Oosterhoutse slagploeg kon forceren op het werpen van Nelmerson Angela. In de zesde slagbeurt wist Twins nog de voorsprong te pakken, alleen de regen gooide roet in het eten. De zesde inning kon niet worden afgemaakt en dus werd de stand na vijf hele innings aangehouden, hierdoor won L&D Amsterdam met 2-1.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

RCH Memorie Sieraden – DSS/Kinheim

Een kraker tussen de twee regiogenoten, waarin veel op het spel stond voor plaatsing in de wild card ronde. De thuisploeg uit Haarlem nam al snel een voorsprong. Met volle honken kreeg Sem Kuijper vier wijd, waardoor de 1-0 kon scoren. Na de stroeve eerste inning, herpakte Lochlan Southee zich goed. Aan de andere kant stond Nick Boxelaar een erg goede pot te gooien. Zes innings lang stond hij op de heuvel en hij kreeg slechts twee honkslagen tegen. In de vijfde slagbeurt wist de Haarlemse slagploeg weer tot scoren te komen. Een tweehonkslag van Koen Halderman en een RBI single van Sem Kuijper zetten de 3-0 op het scorebord. Twee innings later was het wederom een double van Halderman die een rally begon. Halderman kon door schijn de 4-0 scoren. In de achtste inning kwam RCH weer terug in de wedstrijd. Met twee uit in de inning en volle honken wist Teun van der Meer een tweehonkslag te slaan, hierop konden twee runs scoren. In de volgende en laatste slagbeurt wist RCH wederom goed te beginnen. Na een tweehonkslag van Leandro Anasagasti wist Thomas Kwakernaak met een velders keus de stand op 4-3 te zetten. Hierna wist Tilsaimy Melfor de voorsprong ineens in handen van de Heemstedenaren te brengen, dit deed hij op fraaie wijze met een 2-run homerun. Hiermee kwam de 4-5 op het scorebord. In de tweede helft van de laatste slagbeurt begon Jason Jakobus met een tweehonkslag. Op een honkslag van Jochem Koedijk kon Jakobus de gelijkmaker scoren. Hierna wist Sem Kuijper met een infield hit de honken vol te zetten. Daisuke Fukuda kreeg vier wijd en wist daarmee het winnende punt binnen te brengen. Een walk-off walk in het Pim Mulier Stadion, waardoor DSS/Kinheim won met 6-5.

Op zondag werd de wedstrijd in Heemstede na drie innings gestaakt. In deze wedstrijd, die eigenlijk nergens meer om gaat, stond DSS/Kinheim voor met 3-10. De derde wedstrijd van de serie is niet meer belangrijk, Hoofddorp Pioniers en DSS/Kinheim zijn namelijk allebei geplaatst voor de Wild Card ronde en het resultaat van deze wedstrijd tussen DSS/Kinheim en RCH Memorie Sieraden kan hier geen verschil meer in maken. De wedstrijd zal op dinsdagavond worden vervolgd met een stand van 3-10 in het voordeel van de Haarlemmers.

Box Score (zaterdag)

Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers

Een spannende wedstrijd in Hoofddorp, waarin Koen van ’t Klooster zijn ploeg richting de overwinning wierp. Hij stond negen innings lang op de heuvel, kreeg slechts vijf honkslagen en twee runs tegen. Ook gooide hij geen vier wijd en maar liefst tien strikeouts. Opvallend was dat de aangewezen slagman in deze wedstrijd de vader was van Koen, Dirk van ’t Klooster. Aan slag konden de Hoofddorpers weinig creëren, er werden maar drie honkslagen geslagen. Veldfouten en vier wijd deden de pitchers van Quick de das om. De honkslag van Bodhi de Vreede in de zevende inning was de enige hit die invloed had op het scoren van Pioniers. Na een vroege voorsprong van de thuisploeg, kwamen de bezoekers uit Amersfoort in de zesde slagbeurt nog op voorsprong. De voorsprong werd genomen nadat Alex Madera de gelijkmaker scoorde op een wilde worp en Marvin Jakobus de 1-2 binnensloeg met een honkslag. In de volgende slagbeurt van Hoofddorp was het de eerder benoemde honkslag van De Vreede waardoor de thuisploeg de overwinning wist binnen te slepen.

In de laatste wedstrijd van de vervolgcompetitie, lieten de Hoofddorpers zien dat ze klaar zijn voor de Wild Card ronde. Met een 2-3 overwinning werd in Amersfoort de sweep gecompleteerd. Op de heuvel liet coach Mervin Gario maar liefst zes werpers gooien. Anthony Marlin begon en werd opgevolgd door Dylan Farley, Daniel Vos, Nick Winkel, Lucca van der Schouw en Nathan Diaby. Quick wist in de tweede en zevende inning te scoren. Het eerste punt kon scoren na honkslagen van Amar van Zwieten, Irving Redan en Emeron Lourens. In de zevende inning stond een tweehonkslag van Alex Madera aan het begin van het tweede Amersfoortse punt. De twee runs waren net niet genoeg tegen de drie runs die Pioniers scoorde in de vijfde inning. RBI doubles van Duncan Beljaards en Reangelo Willems werden gevolgd door een RBI single van Raul Jacobs. Dit was de enige aanval die de bezoekers wisten te creëren, maar het was genoeg voor de overwinning. Hiermee is Pioniers als eerste geëindigd in de vervolgcompetitie onderste vijf. Komende week nemen zij het in de tussenronde op tegen DSS/Kinheim. In deze best-of-three serie wordt bepaald tegen wie er wordt gespeeld in de Wild Card ronde.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Dit is de stand in de vervolgcompetities:

Bovenste vier
Onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse