EK dames 2022

Honkbalsters Koninkrijksteam in openingswedstrijd EK niet langs Frankrijk

Foto: FFBS

Honkbalsters Koninkrijksteam in openingswedstrijd EK niet langs Frankrijk

Op woensdag is in Montpellier het EK Honkbal voor vrouwen begonnen. Team Kingdom of the Netherlands nam het in de eerste wedstrijd op tegen gastland Frankrijk en trok daarin uiteindelijk nipt aan het kortste eind: 5-6.

De wedstrijd begon goed voor Oranje. In de eerste inning kon de ploeg op een Franse veldfout de voorsprong nemen. En in de tweede inning liepen zij zelfs uit naar 4-0, mede dankzij een two-run single van Anouk Vergunst.

Een inning later kwam Frankrijk echter snel terug tot 4-3. Een nieuwe RBI single van Vergunst zorgde voor wat ademruimte, maar de Fransen startten een sterk slotoffensief en trokken in de vijfde inning de stand gelijk.

Toen het de Nederlandse slagploeg niet lukte om in de zevende inning opnieuw de voorsprong te nemen, liep het in de gelijkmakende slagbeurt mis. Met twee uit en een loopster op twee zorgde een foutieve aangooi, in een poging de derde nul te maken, voor het winnende punt voor Frankrijk.

Op donderdag, om 12.00 uur, is Groot-Brittannië de volgende tegenstander van dit EK. Zij versloegen vandaah Tsjechië met 27-10.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2022