HB Hoofdklasse

Opgeschorte wedstrijd: DSS/Kinheim completeert sweep tegen RCH

Matis Crouwel had 3 hits en 4 RBIs in deze wedstrijd. (Foto: Claudiafotografeert.nl)

Opgeschorte wedstrijd: DSS/Kinheim completeert sweep tegen RCH

Op zondag werd de wedstrijd tussen RCH Memorie Sieraden en DSS/Kinheim in de derde inning stilgelegd. Op dinsdagavond werd de opgeschorte wedstrijd afgemaakt.

Op zondag waren de startende werpers Finn Kragt en Dorian Lippens. De bezoekers uit Haarlem kwamen snel op voorsprong, mede dankzij een 2 RBI single van Matis Crouwel. Ook RCH scoorde in de eerste inning, nadat Mart Blijleven de inning begon met vier wijd. Hij kon het tweede honk stelen en scoorde na twee verre vangballen de 1-3. In de derde slagbeurt wisten de Haarlemmers de voorsprong enorm te vergroten.  Maar liefst zes honkslagen werden er achter elkaar geslagen, waaronder twee double van Matis Crouwel en Milan Lammerts. Hierna werd Kragt op de heuvel vervangen door Sven van de Sanden, maar ook hij kon de Haarlemse aanval niet stoppen. Uiteindelijk kwamen de bezoekers tot zeven runs in deze slagbeurt en zetten hiermee de score op 1-10. In de tweede helft van de derde inning kon RCH met twee uit nog twee runs scoren, voordat de regen voorlopig een einde maakte aan de wedstrijd.

In het vervolg van de wedstrijd op dinsdag avond kon RCH in het vervolg van de derde slagbeurt, nog meerdere keren scoren en zo kwam er weer wat spanning in de wedstrijd. Uiteindelijk werden er in de derde slagbeurt van RCH, verdeeld over zondag en dinsdag, zes runs gescoord. RCH wist nog meerdere keren tot scoren te komen. Aan het eind van de zevende inning was de score in Heemstede 11-10. Hier bleef het overigens bij, in de achtste en negende inning gooiden Rick Rizvic en Milan van der Breggen (save) zonder in de problemen te komen de wedstrijd uit en verzegelde hiermee de sweep tegen RCH. Winnend pitcher voor DSS/Kinheim was Jelle Bing, hij gooide 2.1 innings.

Box Score

RCH Memorie Sieraden heeft zich niet weten te plaatsen voor de Wild Card ronde en mag het dus na de zomerstop opnemen tegen Quick Amersfoort, Storks en de top drie van de Eerste Klasse. Voor DSS/Kinheim is de volgende wedstrijd in Hoofddorp op donderdagavond 4 augustus. In deze tussenronde wordt bepaald wie er tegen de nummer drie en vier spelen van de bovenste vier competitie.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse