EK dames 2022

Honkbalsters met combined no-hitter naar eerste overwinning op EK

Honkbalsters met combined no-hitter naar eerste overwinning op EK

Na een nipte nederlaag op woensdagmiddag kregen de honkbaldames van Team Kingdom of the Netherlands op donderdagochtend de kans om de rug te rechten tegen Groot-Brittannië. De Britten wonnen een dag eerder met een monsterscore van Tsjechië, maar waren vandaag niet opgewassen tegen de Oranje pitchers.

Voor het Koninkrijksteam was Zoë Lageweg de starter. Na een snelle eerste inning liep zij in de tweede inning tegen wat controleproblemen op. Een bases loaded walk zorgde voor een vroege voorsprong voor de Britten, die voor dit punt gebruik maakten van een veldfout en drie vrije lopen.

Ook in de derde inning wist Groot-Brittannië te scoren zonder een hit te slaan, maar in eerste helft van die derde inning had Oranje al een 3-1 voorsprong genomen. Anouk Vergunst was wederom belangrijk en sloeg haar derde RBI hit van het toernooi.

Relievers Ciska Welboren (2 IP) en Simone Willemse (0.1 IP) stonden in de vierde en vijfde inning geen enkele honkslag meer toe op weg naar een combined no-hitter. De Nederlandse slagploeg was ondertussen uitgelopen naar een 12-2 voorsprong waardoor de wedstrijd na vijf innings vanwege de mercy rule voorbij was.

Opvallend genoeg zou geen van de negen runs in de vierde en vijfde inning scoren op een honkslag. Die kwamen louter over de thuisplaat door vrije lopen, wilde worpen en zelfs een aantal keer schijn. Zo kon het gebeuren dat er in een wedstrijd, waarin maar vier honkslagen geslagen werden, toch veertien runs gescoord werden.

Op het moment van schrijven staat Tsjechië, de tegenstander van morgen, in de zesde inning met 11-8 voor tegen Frankrijk. Als de stand zo blijft hebben alle vier de deelnemers na twee dagen één overwinning en één nederlaag. Een overwinning morgen op de Tsjechen (11.00 uur – kijk live mee via Honkbalsoftbal.tv) zou betekenen dat de Oranje dames geplaatst zijn voor de finale.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2022