HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam eindigt op eerste plek in Honkbal Hoofdklasse

Shairon Martis gooide negen innings tegen HCAW. (Foto: Alfred Cop)

L&D Amsterdam eindigt op eerste plek in Honkbal Hoofdklasse

Op donderdagavond begon de laatste serie in de vervolgcompetitie van de bovenste vier. Ook startte de tussenronde van Hoofddorp Pioniers en DSS/Kinheim, de nummers één en twee van de vervolgcompetitie van de onderste vijf.

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus

Op de heuvel begonnen Koen Postelmans en Juan Carlos Sulbaran. Neptunus liep al snel tegen een tegenvaller aan, Sulbaran verliet na één inning de heuvel met wat last aan zijn zij. De blessure lijkt mee te vallen. Zijn opvolger was Diegomar Markwell. De pitching coach van Neptunus liet zien dat hij het nog steeds kan. Hij gooide vier innings en kreeg één verdiend punt tegen. Na deze run voor Twins in de vijfde inning, antwoordde de thuisploeg meteen met twee doubles van Dashenko Ricardo en Stijn van der Meer. De score werd hiermee 1-1, dit bleef ook lang de stand in Rotterdam. Pas in de achtste inning wisten de Rotterdammers de voorsprong te nemen. Op het werpen van Raf Cocu sloeg Neptunus toe. Na vier wijd voor Stijn van der Meer, sloeg Jiandido Tromp een driehonkslag. Deze werd opgevolgd door een honkslag van John Polonius. Later in de inning wisten ook Christian Diaz (double) en Dashenko Ricardo (single) nog punten binnen te slaan. Uiteindelijk wisten de Rotterdammers in deze inning vier runs te scoren en hiermee een 5-1 voorsprong te nemen. De laatste 1.1 inning werd gegooid door Misja Harcksen, hij verdiende hiermee de win.

Box Score

L&D Amsterdam – HCAW

Een kraker van een wedstrijd in Bussum, met Shairon Martis en Lars Huijer als werpers. HCAW nam vroeg de voorsprong. In de tweede inning begon Kevin Dirksen met een tweehonkslag, hij werd binnengeslagen op een RBI single van Jules Cremer. In de zesde inning kon de Amsterdamse slagploeg voor het eerst grip krijgen op Lars Huijer. Back-to-back-to-back honkslagen zorgden voor de gelijkmaker in Bussum. De hits kwamen van Rachid Engelhardt, Delano Selassa en Denzel Richardson. Hierna bleef het op offensief gebied lang stil. Martis gooide negen innings lang, voordat hij werd opgevolgd door Mike Groen. Bij HCAW werd Huijer na acht innings vervangen. Jasper Elfrink gooide de negende inning. Zijn opvolger was Nick Keur, die ook in de tiende inning de stand gelijk hield. Pas in de elfde slagbeurt werd er in Bussum een winnaar bepaald. De eerste helft van de elfde slagbeurt begon met vier wijd voor Sharlon Schoop. Hierna werd Keur op de heuvel vervangen door Stijn van der Schaaf. Hij kreeg Sicnarf Loopstok uit. Na een wilde worp kon Schoop naar het tweede honk verplaatsen, hierdoor werd besloten om Kalian Sams opzettelijk vier wijd te geven. Tommy van de Sanden sloeg een infield hit, waardoor de honken vol liepen. Roelie Henrique ging in de volgende slagbeurt uit met een grondbal, maar wist wel het winnende punt binnen te slaan. Met deze overwinning heeft L&D Amsterdam de eerste plek veilig gesteld. Hiermee is de ploeg uit Amsterdam ook meteen geplaatst voor de Europa Cup in 2023.

Box Score

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

In Hoofddorp begon de eerste wedstrijd van de tussenronde op bijzondere wijze. In de eerste inning kreeg veldscheidsrechter Jeroen Rekveld namelijk een gegooide bal tegen zijn hoofd. Hierdoor werd de wedstrijd stilgelegd en was het de vraag of er nog gespeeld kon worden. Na een half uur voelde Rekveld zich weer goed, een hersenschudding was uitgesloten en dus kon de wedstrijd worden vervolgd. In de vijfde inning wist de thuisploeg de score te openen. Bodhi de Vreede, die op het honk kwam door drie slag doorgeschoten bal, kon scoren op een RBI single van Joost van den Bergh. In de zevende slagbeurt werd de Hoofddorpse voorsprong vergroot. Raul Jacobs sloeg via een velders keus de 2-0 binnen, waarna Michael Dumitrescu een RBI single sloeg om de 3-0 op het scorebord te zetten. Ook in de achtste inning werd er nog gescoord door Pioniers. Jorrit Penseel sloeg met een honkslag de 4-0 binnen. De slagploeg van DSS/Kinheim wist acht innings lang niks in te brengen op de Hoofddorpse pitching. T’sean Martina gooide voor Pioniers 7.1 innings, hij kreeg slechts vier honkslagen tegen. Zijn opvolger was Daniel Vos. Vos gooide de laatste 1.2 inning. Hij moest één Haarlems punt incasseren. Jesse Velders sloeg in de negende inning namelijk een lead-off double en kwam tot scoren na een wilde worp en een RBI ground-out van Koen Halderman. Hier bleef het bij in Hoofddorp op donderdagavond. De Hoofddorpse ploeg won de eerste wedstrijd van de tussenronde met 4-1.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse