EK dames 2022

Honkbalsters lopen finale missen, eindigen op gedeelde derde plaats

Foto: FFBS

Honkbalsters lopen finale missen, eindigen op gedeelde derde plaats

De honkbalsters van Team Kingdom of the Netherlands zijn het EK in Frankrijk in mineur geëindigd. Na de mooie overwinning op Groot-Brittannië op donderdag leek de weg naar de finale op vrijdag open. Daarvoor moest er gewonnen worden van de Tsjechen, maar dat lukte na een slechte eindfase van de wedstrijd niet. De finale werd daardoor misgelopen en Oranje eindigde het toernooi op een gedeelde derde plaats.

Lange tijd ging de wedstrijd tegen Tsjechië gelijk op. De Tsjechen namen een vroege 4-0 voorsprong, maar de Nederlandse slagploeg klapte erover heen en kwam in de gelijkmakende slagbeurt op 4-6. Tsjechië scoorde in de derde inning opnieuw drie runs, maar Oranje antwoordde – mede dankzij de tweede RBI single van de dag voor Nathalie Schindeler – met twee runs. Na vier innings leek er nog altijd weinig aan de hand en stond het Koninkrijksteam met 9-8 voor.

Toen ging het echter volledig mis. De Nederlandse relievers konden de slagzone niet meer vinden en wanneer het wel lukte stond er een Tsjechische slagvrouw die de bal keihard het veld in bracht. In de vijfde en de zesde inning scoorden zij maar liefst zestien onbeantwoorde runs op weg naar een klinkende 24-9 overwinning.

In de finale was een dag later gastland Frankrijk met 13-3 te sterk, waardoor zij er met het goud vandoor gingen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2022