HB Hoofdklasse

Vervolgcompetitie ten einde, Wild Card ronde begint volgend weekend

HCAW is ondanks het sterke begin aan het seizoen nog niet geplaatst voor de play-offs. (Foto: Alfred Cop)

Vervolgcompetitie ten einde, Wild Card ronde begint volgend weekend

In de laatste ronde van de vervolgcompetitie werden de laatste wedstrijden afgerond dit weekend. L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus verzekerden zich van een plek in de play-offs. Hoofddorp Pioniers won de tussenronde tegen DSS/Kinheim met een grote overwinning op zaterdag.

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Op zaterdag was het aan Aaron de Groot en Ryan Huntington om de heuvel te betreden in Oosterhout. De Groot had een goede dag, in zeven innings kreeg hij vier honkslagen en twee runs tegen. Zijn opponent hield het wat minder lang vol. Na vijf innings werd Huntington op de heuvel vervangen, inmiddels had hij tien honkslagen en vijf runs moeten incasseren. Twins opende de score, na een lead off double van Rayshelon Carolina. Hij kon scoren op een RBI single van Tyriq Kemp. De thuisploeg kon overigens niet doorbreken, Neptunus lukte dit wel. In de derde slagbeurt waren het drie honkslagen op rij waardoor de Rotterdammers de voorsprong in handen namen. In de volgende inning werd de voorsprong vergroot. Een driehonkslag van Christian Diaz, werd opgevolgd door een tweehonkslag van Sheadion Jamanika. Hierdoor kon de 1-3 scoren. De 1-4 scoorde ook nog in deze slagbeurt na een sacrifice fly van Dave Janssen. Ook in de vijfde inning scoorde Neptunus, Roger Bernadina werd binnengeslagen op een tweehonkslag van Dwayne Kemp. Hierna deed Twins een poging om terug te komen in de wedstrijd. Wederom was het een RBI single van Tyriq Kemp waarop gescoord kon worden. In de achtste slagbeurt kwam de thuisploeg terug tot 3-5 na een honkslag van Railison Bentura waarop Max Kops scoorde. In de laatste slagbeurt maakten de Rotterdammers een groot gat in de score. Maar liefst vier keer werd er gescoord, drie van de runs scoorden op een tweehonkslag van Sheadion Jamanika.

Ook in de laatste wedstrijd van deze serie was Neptunus te sterk. Ditmaal was het een vroeg offensief van de Rotterdammers waarmee de wedstrijd begon. Meteen in de eerste slagbeurt moest Simon Gross vier runs incasseren van de thuisploeg. Tweehonkslagen van Jiandido Tromp en Dashenko Ricardo stonden centraal in deze grote inning. Wederom gaf de Oosterhoutse ploeg niet op, in de derde slagbeurt werd tweemaal gescoord door Twins. Diamond Silberie begon een rally met een tweehonkslag. Zowel hij als Mick Vos kwamen tot scoren. Neptunus antwoordde meteen terug en maakte profijt van wat controleproblemen op de heuvel bij Twins. Vier keer vier wijd en honkslagen van Dashenko Ricardo en Greg Muller zetten de stand op 6-2. In de zesde inning kwam Twins terug tot 6-5. Maar liefst drie doubles werden er geslagen in de inning, Shurman Marlin, Urving Kemp en Railison Bentura stonden centraal in deze inning. In de tweede helft van deze inning scoorde Neptunus nog één run om de score op 7-5 te zetten. Hier bleef het bij in Rotterdam. Met deze overwinning completeerde Neptunus de sweep op Twins en verzekerde zich ook van de tweede plek en daarmee plaatsing in de play-offs.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

HCAW – L&D Amsterdam

Nadat L&D Amsterdam zich op donderdagavond al verzekerde van de eerste plek en daarmee plaatsing voor de play-offs en een ticket naar de Europa Cup volgend jaar, wilde het op zaterdag niet echt lukken. De thuisploeg uit Amsterdam kwamen in de vierde inning achter te staan na twee veldfouten te maken in deze slagbeurt. De Bussumse voorsprong werd in de zesde slagbeurt vergroot. Inmiddels was Scott Prins op de heuvel vervangen door Nicola Garbella. De Italiaan moest meteen twee driehonkslagen incasseren. Na de triples van Quintin de Cuba en Max Draijer, wisten Bob van der Meer en Victor Draijer ook nog punten binnen te slaan met honkslagen. Hiermee werd de stand op 0-5 gezet. In de achtste slagbeurt vergrootte de Bussumers de voorsprong naar 0-7. Tweehonkslagen van Jair van Borkulo en Victor Draijer stonden centraal in deze inning. In de tweede helft van deze inning kwam de thuisploeg ook voor het eerst tot scoren. Overigens waren de drie Amsterdamse punten niet genoeg om nog in de buurt te komen van een overwinning.

In de derde wedstrijd van de serie was Amsterdam te sterk voor HCAW. In de vierde slagbeurt werd de score door de bezoekers uit Amsterdam geopend. Honkslagen van Rachid Engelhardt, Sharlon Schoop en Sicnarf Loopstok zorgden voor een stand van 0-2. In de vijfde inning werd de voorsprong verdrievoudigd. Een sacrifice fly van Nicola Garbella, RBI single van Delano Selassa en een 2-run double van Sharlon Schoop zetten de stand op 0-6. In de zesde slagbeurt kwam HCAW voor het eerst tot scoren. Nelmerson Angela was inmiddels vervangen op de heuvel en zijn opvolger, Connor Prins had wat controleproblemen. Uiteindelijk kon de Bussumse slagploeg tweemaal scoren. Dit was het enige wat HCAW op offensief gebied kon betekenen op zondag. L&D Amsterdam scoorde in de zevende slagbeurt nog twee keer en zette hiermee de stand in Bussum op 2-8. Dit was ook de einduitslag.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim

In de best-of-three serie van de tussenronde, nam Hoofddorp Pioniers op donderdagavond een 1-0 voorsprong. Op zaterdag namen de Haarlemmers in de eerste inning al meteen een fikse voorsprong. Vier honkslagen en drie keer vier wijd zorgden na één inning al voor een 5-0 voorsprong. De Hoofddorpers gaven niet op, ze scoorden namelijk zelf zes runs in de volgende slagbeurt. Een 3-run homerun van Michael Dumitrescu bracht Pioniers helemaal terug in de wedstrijd. In de tweede helft van de tweede inning kwam DSS/Kinheim nog op gelijke hoogte, maar hierna was het alleen de aanval van Pioniers die nog wat kon creëren. Met een 6-11 voorsprong ging de wedstrijd de zesde inning in. In deze slagbeurt lieten de bezoekers uit Hoofddorp niets aan twijfel over. Maar liefst zes runs werden er gescoord, waardoor de stand op 6-17 kwam. Dit bleef de stand in Haarlem en na zeven innings werd de wedstrijd wegens de mercy-rule beëindigd. Na een stroeve start herpakte Koen van ’t Klooster zich goed op de heuvel. Hij gooide uiteindelijk vier innings. Zijn opvolgers waren Lucca van der Schouw (win) en Lars Broersen. Met deze overwinning won Hoofddorp Pioniers de best-of-three series en speelt hierdoor komend weekend tegen Twins Oosterhout. DSS/Kinheim mag het in de Wild Card ronde op nemen tegen HCAW voor een plek in de play-offs.

Box Score  

Aan het einde van de vervolgcompetitie is dit de stand in de top 4 van de Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse