Honkbal

Chadwick Tromp opgeroepen door Braves, Simmons DFA’d

Chadwick Tromp opgeroepen door Braves, Simmons DFA’d

Catcher Chadwick Tromp is op zondag door de Atlanta Braves opgeroepen naar de hoofdmacht in Major League Baseball. Tromp, die voor het seizoen een Minor League contract tekende bij de Braves, is de vervanger van de geblesseerde catcher Travis D’Arnaud.

D’Arnaud is niet zwaar geblesseerd – de Braves schatten hem in op day-to-day – maar een extra catcher was in deze situatie zeker gewenst en dus kreeg de 27-jarige Arubaanse international het mooie belletje. Tromp, die in 2020 al zijn MLB debuut maakte voor de San Francisco Giants, speelde dit jaar in Triple-A voor de Gwinnett Braves en sloeg daar .259 met 12 homeruns.

Andrelton Simmons

Voor de Curaçaose korte stop Andrelton Simmons was er minder goed nieuws. Een paar dagen nadat het nieuws over het releasen van Didi Gregorius door de Phillies naar buiten kwam, werd bekend dat de Chicago Cubs Simmons activeerden van de Injured List om hem vervolgens te DFA’en (designated for assignment).

DFA betekent dat een speler van het 40-man roster verwijderd wordt. Er kan dan, ondanks dat de trade deadline net verstreken is, nog een trade volgen of de Cubs kunnen Simmons op de irrevocable waivers plaatsen. Een team die hem dan claimt, zal hem direct toe moeten voegen aan zijn eigen 40-man roster. Simmons kon in Chicago, tussen zijn blessures door, niet overtuigen met de knuppel en zelfs in het veld.

Hij komt in een rijtje bekende namen terecht die in de afgelopen week door hun teams werden laten gaan:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal