Honkbal

De Wild Card Ronde in de Honkbal Hoofdklasse gaat van start

De Wild Card Ronde in de Honkbal Hoofdklasse gaat van start

Het seizoen 2022 in de Honkbal Hoofdklasse nadert zijn ontknoping. Volgende week beginnen de play-offs, maar deze week zijn er nog zes teams in de race voor deelname aan de Holland Series. Dat komt door de eerste Wild Card Ronde ooit in de historie van de Hoofdklasse, die op donderdag van start gaat!

Wie zijn er nog in de race? Uiteraard de nummers één en twee: L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus. Zij hebben zich al geplaatst voor de play-offs en bepalen deze week in een best-of-three serie wie er als eerste en als tweede geplaatste begint aan de play-offs.

HCAW en Twins Oosterhout, respectievelijk de nummers drie en vier van de Hoofdklasse van dit seizoen, nemen het in de Wild Card Ronde op tegen DSS/Kinheim (nr. 6) en Hoofddorp Pioniers (nr. 5). De winnaars van deze best-of-three series plaatsen zich voor de play-offs, die volgende week beginnen.

Voor het zover is, bekijk je uiteraard eerst de Wild Card Ronde live op Honkbalsoftbal.tv! Het wedstrijdschema voor komend weekend is als volgt:

Donderdag 11 augustusThuisUit
19.30 uurL&D AmsterdamCuraçao Neptunus
19.30 uurHCAWDSS/Kinheim
19.30 uurTwins OosterhoutHoofddorp Pioniers
   
Zaterdag 13 augustus   
13.00 uurHoofddorp PioniersTwins Oosterhout
14.00 uurCuraçao NeptunusL&D Amsterdam
14.00 uurDSS/KinheimHCAW
    
Zondag 14 augustus(indien noodzakelijk)  
14.00 uurL&D AmsterdamCuraçao Neptunus
14.00 uurHCAWDSS/Kinheim
14.30 uurTwins OosterhoutHoofddorp Pioniers

Documentaire A Perfect Game nu op Honkbalsoftbal.tv!

Ben je naast de live wedstrijden op Honkbalsoftbal.tv ook op zoek naar andere content? Dan hebben we nu echt iets voor jou! De Nederlandse honkbaldocumentaire A Perfect Game staat sinds vandaag online!

In A Perfect Game volgt documentairemaker Robbert So Kiem What drie jonge honkballers die dromen van een professionele loopbaan in Amerika: Misja Harcksen, Tyriq Kemp en Phayson Antonia.

In de officiële omschrijving van de documentaire wordt de film op deze manier omschreven: “Honkbal is een sport voor fijnproevers. Het gaat niet louter om de spanning van winnen of verliezen, de sport zelf kent een magie en een pracht, die van iedere wedstrijd een bijzondere gebeurtenis maakt. De kunst van dit veldspel is de visuele leidraad voor A Perfect Game. Centraal staat het 16-jarige talent Phayson Antonia. De buurt waarin hij woont biedt veel negatieve afleiding. Hij heeft al een strafblad en bij een tweede akkefietje zullen de Unicorns hem zonder pardon uit de club zetten. Ieder jaar selecteren Amerikaanse scouts nieuw talent. In 2015 is Phayson voor het eerst oud genoeg. Overleeft hij de honkballoze winter zonder brokken te maken en krijgt hij in juli 2015 een contract?”

Benieuwd naar de docu? Je bekijkt hem hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal