HB Hoofdklasse

HCAW en Twins Oosterhout zetten grote stap richting play-offs

Lars Huijer was oppermachtig voor HCAW (Foto: © Alfred Cop)

HCAW en Twins Oosterhout zetten grote stap richting play-offs

Op donderdagavond werden de eerste wedstrijden uit de eerste Wild Card Ronde uit de historie van de Honkbal Hoofdklasse gespeeld. In de Wild Card Bottom wordt gestreden om twee plekken in de play-offs, terwijl L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus in de Wild Card Top strijden om de #1 seed.

HCAW – DSS/Kinheim

In de Bussumse Vallei ging de wedstrijd tussen HCAW en DSS/Kinheim in het begin gelijk op. Starters Lars Huijer en Milan van der Breggen wisten de beide slagploegen goed in toom te houden, maar in de vierde inning, nadat de Haarlemmers met lopers op het tweede en derde honk en één uit niet wisten te scoren, brak HCAW de wedstrijd open. Daarbij maakten zij optimaal gebruik van liefst vier Haarlemse veldfouten. Brendly Martina sloeg de enige honkslag van de inning en sloeg daarmee het vierde en laatste punt van de inning binnen.

In de zevende inning, met inmiddels een 6-0 voorsprong zorgden Jeandro Tromp (bases clearing double) en Kevin Dirksen (two-run homerun) voor een vervroegd einde van de wedstrijd en een 1-0 voorsprong in de best-of-three. Lars Huijer gooide een complete game shutout en stond slechts twee honkslagen toe en pakte daarmee de win.

Box Score

Twins Oosterhout – Hoofddorp Pioniers

In Oosterhout was Twins duidelijk te sterk voor Hoofddorp Pioniers. Vroeg in de wedstrijd was het verschil op het scorebord nog niet erg groot, maar Twins sprokkelde punten in de tweede, derde en vijfde innings op een solo homerun van Shurman Marlin en RBI hits van Jason Halman.

In de zesde inning leek Pioniers terug te komen in de wedstrijd. Raul Jacobs sloeg toen Jorrit Penseel over de thuisplaat voor de 3-1, maar dit was het enige punt dat starter Koen Postelmans in zijn zeven innings toestond. In de gelijkmakende slagbeurt sloegen de Oosterhouters keihard terug. Rayshelon Carolina, Mick Vos en Tyriq Kemp sloegen RBI hits en Jason Halman pakte zijn derde RBI van de dag met een sac fly. Hiermee stond na zes innings de uiteindelijke eindstand van 7-1 al op het scorebord. Postelmans, Raf Cocu en Chikara Igami gooiden de wedstrijd in het slot en ook Twins staat met één been in de play-offs.

Box Score

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

Hoewel beide ploegen al zeker zijn van deelname aan de play-offs, werd de spannendste wedstrijd van de avond in Amsterdam gespeeld. De winnaar van deze best-of-three serie krijgt de zogenaamde #1 seed in de play-offs en speelt tegen de winnaar van de serie tussen Twins Oosterhout en Hoofddorp Pioniers, terwijl de nummer twee speelt tegen de winnaar van de serie tussen HCAW en DSS/Kinheim. Deze wetenschap leverde dus in het Loek Loevendie Ballpark een schitterende thriller op, die pas in de elfde inning beslist werd.

De eerste klap werd door de Amsterdammers uitgedeeld. Op het werpen van JC Sulbaran liepen de honken in de eerste inning met nul uit vol. Sharlon Schoop (RBI single), Sicnarf Loopstok (bases loaded walk) en Tommy van de Sanden (sac fly) zorgden vervolgens voor een 3-0 voorsprong. Die stand stond tot en met de negende inning op het scorebord, mede dankzij een fenomenale Scott Prins die in de eerste acht innings geen enkel punt toestond.

In de negende slagbeurt, met de rug tegen de muur, scoorden de Rotterdammers echter drie punten om de stand gelijk te trekken. Sheadion Jamanika sloeg een two-run single en Jiandido Tromp sloeg vervolgens Jamanika over de thuisplaat voor de gelijkmaker.

Pas in de elfde inning viel uiteindelijk de beslissing. Met Roelie Henrique (honkslag), Kenny Berkenbosch (velders keus) en Sharlon Schoop (opzettelijk vier wijd) op de honken en twee uit sloeg Sicnarf Loopstok een walkoff single en sloeg hij zijn team naar een 1-0 voorsprong in de best-of-three.

Box Score

Op zaterdag worden de volgende wedstrijden in de Wild Card Ronde gespeeld. Het beloven weer mooie wedstrijden te worden, die je het beste live in het stadion kunt bekijken, maar kun je er niet bij zijn? Dan is er natuurlijk altijd nog honkbalsoftbal.tv! Daar worden de wedstrijden vanaf 13.00 uur via de live stream uitgezonden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse