EK U18 2022

Koninkrijksteam U18 in vier innings ruim langs Litouwen

Starting pitcher Shawndrick Oduber (Foto: Lenka Brozova)

Koninkrijksteam U18 in vier innings ruim langs Litouwen

In het openingsduel van het EK U18 in Tsjechië stond Team Kingdom of the Netherlands U18 vandaag tegenover een van de op papier zwakkere broerders van het toernooi: Litouwen. Dat team bleek ook op het veld geen partij voor het Koninkrijskteam, dat in vier innings met 20-0 over Litouwen heen walste.

Het verhaal van de dag was natuurlijk de aanval van Oranje U18, maar ook beide werpers deden goed werk. Shawndrick Oduber en Ryan Hoogendoorn gooiden beiden 2 1-hit shutout innings gooiden met drie strikeouts. Dat het niet spannend zou worden, was op voorhand al verwacht, maar dat bleek op het veld ook al heel snel. Na twee innings stond er al een 16-0 voorsprong op het scorebord.

Dat had de ploeg van bondscoach Eric de Bruin mede te danken aan aanvallende uitblinker Matis Crouwel. De infielder van DSS/Kinheim sloeg in de tweede inning een grand slam en ging uiteindelijk 4 uit 4 met 6 RBI. Ook Kendrey Maduro sloeg de bal in de tweede inning het veld uit en nam daarbij Mees Robberse mee over de thuisplaat.

Naast Crouwel sloegen ook Justin Dambruck (2), Rodmar Angela (2) en Miquel Willem (2) meerdere honkslagen. Uiteindelijk zou het Koninkrijksteam in vier innings op veertien honkslagen twintig runs scoren op weg naar de eerste overwinning van het toernooi.

Op zondag is Frankrijk om 15.00 uur de volgende tegenstander. Ook deze wedstrijd zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv. Net als overigens de topwedstrijd L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus, die om 14.00 uur begint en de enige Hoofdklassewedstrijd van de dag is op zondag. Zowel HCAW als Twins Oosterhout plaatsten zich vandaag voor de play-offs.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2022