EK U18 2022

Honkballers U18 verslaan ook Frankrijk

Foto: Lenka Brozova

Honkballers U18 verslaan ook Frankrijk

In de tweede wedstrijd van het EK U18 stond Team Kingdom of the Netherlands vanmiddag tegenover Frankrijk. Ook de tweede wedstrijd in Groep A viel ten prooi aan het Koninkrijksteam. De Fransen werden met 8-4 verslagen.

Wederom speelde Matis Crouwel, de man van de wedstrijd tegen Litouwen op zaterdag, een aanvallende hoofdrol. Hij zette het Koninkrijksteam in de eerste inning op voorsprong met een sacrifice fly en zijn honkslag in de tweede inning zorgde ervoor dat het al 4-0 werd. Vlak daarvoor hadden ook Terrance Heemskerk en Miquel Willem, beiden eveneens uitkomend voor DSS/Kinheim, ook al punten binnen geslagen.

Op de heuvel was starter Brandon Herbold ondertussen goed begonnen. De werper van Neptunus zou in 4.2 innings slechts één honkslag en één onverdiend punt toestaan, terwijl hij zes Franse slagmannen met drie slag aan de kant zette. Reliever Stijn van der Schaaf, die vorig jaar als closer nog de laatste nul van het EK maakte en dat op kenmerkende wijze vierde, had een minder goede dag.

Op zijn werpen scoorden de Fransen drie runs (twee verdiend) en kwamen zij terug tot 6-4. Gelukkig vergrootte Rodmar Angela de marge in de zesde slagbeurt al snel weer. Hij sloeg met een RBI triple Justin Dambruck over de thuisplaat en scoorde zelf de 8-4 op een wilde worp. Dat werd, dankzij een goede zevende inning van Bryon Rincones ook de eindstand.

Zo staat het Koninkrijksteam na twee wedstrijden met twee overwinningen bovenaan in Groep A. Morgen is Oostenrijk om 15.00 uur de volgende tegenstander. Ook deze wedstrijd zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2022