HB Hoofdklasse

HCAW en Twins Oosterhout naar play-offs, Neptunus verslaat Amsterdam

Kaj Timmermans gooide maar liefst zeven innings vanuit de bullpen voor Neptunus. (Foto: Robert Bos)

HCAW en Twins Oosterhout naar play-offs, Neptunus verslaat Amsterdam

Op zaterdag werd de serie tussen HCAW en DSS/Kinheim, evenals de serie tussen Twins en Pioniers al bepaald. Op zondag werd in er in Amsterdam nog gestreden voor de #1 seed in de play-offs.

HCAW – DSS/Kinheim

Na de grote uitslag van donderdagavond (11-0, 7 innings) leek het er even op dat op zaterdag hetzelfde zou gebeuren. In de eerste inning nam HCAW al snel een 4-0 voorsprong. De slagploeg had het ritme van donderdagavond nog goed te pakken. Vier honkslagen, waaronder een tweehonkslag van Max Draijer zorgden voor een fikse voorsprong na de eerste inning. Ook in de tweede en derde inning kon HCAW tot scoren komen. Na drie innings stond het 0-6 in Haarlem. In de vijfde slagbeurt kwam de thuisploeg tweemaal tot scoren. Met volle honken, na drie honkslagen, sloeg Koen Halderman een sacrifice fly. Hierna wist Jochem Koedijk met een honkslag het tweede punt binnen te slaan. Hierna bleef het lang stil op offensief gebied. In de laatste Haarlemse slagbeurt wist Ruben Dekker de wedstrijd niet in het slot te gooien. Vier honkslagen en twee keer vier wijd zorgden er voor dat DSS/Kinheim op gelijke hoogte kon komen. De gelijkmakende punten konden scoren op een 2 RBI single van Milan Lammerts. Hierna nam Nathan Berkel het pitchen over, hij wist de laatste nul van de inning te maken. In de tiende inning wist HCAW vier keer te scoren, dit was genoeg om de overwinning te verzekeren want DSS/Kinheim wist nog maar één keer te scoren. Uiteindelijk won HCAW met 7-10 en verzekerde zich hiermee van een plek in de play-offs.

Oosterhout Twins – Hoofddorp Pioniers

Net als HCAW, wist ook Twins zich te verzekeren van een plek in de play-offs. Op zaterdag wisten de mannen uit Oosterhout zich overtuigend langs Pioniers te werken. Starter Ryan Huntington stond zeven innings lang dominant op de heuvel. Hij kreeg vijf honkslagen en twee runs tegen. Zijn slagploeg had hier meer dan genoeg aan, want Twins wist in negen innings maar liefst dertien keer te scoren. Vooral in de achtste slagbeurt sloeg de ploeg uit Oosterhout toe. Na meerdere fouten, en vier wijd was het Jason Halman die met een tweehonkslag de wedstrijd wist te beslissen. Voor Twins gooiden Enrique Chavez en Simon Gross (beiden een inning) de wedstrijd uit, zij hielden de voorsprong in stand. Twins won met 4-13 wist dus ook een plek in de play-offs veilig te stellen.

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

Een stroeve start voor beide startende werpers op zaterdag. Shairon Martis moest in de eerste inning al vier runs incasseren. Neptunus kwam sterk uit de startblokken en Stijn van der Meer sloeg meteen een driehonkslag. In de tweede slagbeurt wisten de Amsterdammers voor het eerst te scoren en in de derde slagbeurt kwamen ze op gelijke hoogte. In deze derde inning leek startende werper Aaron de Groot het even kwijt te zijn, hij werd al vroeg vervangen door Kaj Timmermans. Timmermans wist de hele wedstrijd uit te gooien en hield de Amsterdamse slagploeg goed in toom. Neptunus nam in de vierde inning weer de voorsprong in handen. Een RBI double van Jiandido Tromp en RBI single van John Polonius zorgden voor een stand van 6-4. In de achtste slagbeurt vergrootte Neptunus de voorsprong naar 8-4. Martis was op de heuvel inmiddels vervangen door Nicola Garbella. Stijn van der Meer sloeg met zijn vierde honkslag van de middag het laatste punt binnen. Met deze overwinning, was een derde wedstrijd nodig om te bepalen wie er in de play-offs de #1 seed zou krijgen.

De derde wedstrijd van deze best-of-three serie vond plaats in Amsterdam. De bezoekers uit Rotterdam kwamen ook op zondag meteen in de eerste inning al op voorsprong. Junior Martina, die eerder deze maand werd ge-released door de Washington Nationals, liet meteen zijn toegevoegde waarde zijn bij Neptunus. Hij sloeg meteen een RBI double. Lang bleef het 0-1 in Amsterdam, totdat in de zesde inning L&D Amsterdam op gelijke hoogte kwam nadat Denzel Richardson wist te scoren. In de zevende slagbeurt zette Dashenko Ricardo zijn ploeg weer op voorsprong met een homerun. Jiandido Tromp voegde er nog een run aan toe met een RBI double waarop Greg Muller kon scoren. In de volgende slagbeurt vergrootte de bezoekers uit Rotterdam de voorsprong naar 1-6. Honkslagen van Roger Bernadina en Junior Martina begonnen een rally, uiteindelijk scoorden de Rotterdammers drie runs in deze inning. L&D Amsterdam wist nog één run te scoren maar kwam niet meer in de buurt van de overwinning.

Met deze overwinning heeft Neptunus de #1 seed in de play-offs bemachtigd en neemt het hierdoor op tegen Twins Oosterhout komend weekend. HCAW en L&D Amsterdam spelen tegen elkaar in de andere halve finale. Ook spelen DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers een best-of-five serie om te beslissen wie er als vijfde en zesde eindigt in de Hoofdklasse.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse