Europa Cups Dames 2022

Goed begin Olympia en Sparks op Europa Cups

Alyson Spinas-Valainis pakte de win voor Olympia Haarlem (Foto: Jan Kruijdenberg)

Goed begin Olympia en Sparks op Europa Cups

Olympia Haarlem (Premiere Cup) en Sparks Haarlem (Cup Winner’s Cup) zijn vandaag begonnen aan hun Europa Cups. Beide ploegen wisten vandaag van hun Spaanse tegenstanders te winnen en staan daarom na dag één nog bovenaan.

Rivas – Olympia Haarlem

Olympia had in haar openingswedstrijd weinig moeite met het Spaanse Rivas. Starter Alyson Spinas-Valainis kreeg in vijf shutout innings slechts vier honkslagen tegen en gooide zeven keer drie slag. Het duurde even voordat de offense van Olympia, gesteund door een aantal Nederlandse pickup speelsters, op gang kwam, maar juist die pickup speelsters openden in de derde inning de score. Dinet Oosting sloeg met een sacrifice fly de 1-0 binnen en op de sac fly van Jessie van Aalst in het midveld konden zelfs twee runs scoren: Brenda Beers en Britt Vonk (net als Oosting in de Hoofdklasse uitkomend voor koploper TTT). Marielle Vleugels sloeg in dezelfde slagbeurt nog een RBI single om de tussenstand op 4-0 te bepalen.

Twee innings later was het opnieuw Jessie van Aalst die twee punten binnen sloeg. Zelf kwam zij dankzij een veldfout ook nog over de thuisplaat en scoorde zo het zevende punt. Dat was genoeg voor een mercy rule overwinning.

Tijdens de Premiere Cup zien we ook Nederlandse speelsters Lisa Brink (Les Comanches de Saint-Raphael), Laura Wissink (Forli), Masha Meloni en Roos-Marijn Kramer (Wesseling Vermins) in actie.

Sparks Haarlem – CB Viladecans

Sparks maakte al eerder in de wedstrijd het verschil. Al in de eerste inning sloegen zowel Suka van Gurp en Feline Poot een two-run homerun. Een inning later liepen zij dankzij onder meer een RBI single van international en pickup speelster Damishah Charles en een two-run double van Riangela Flanegin al uit naar 10-0.

Pitchers Kelly Barnhill (3 IP, 9 K’s) en Rebecca Soumeru (2 IP, 1 R, 4 K’s) kregen in vijf innings geen verdiende punten tegen en schakelden dertien van de achttien Spaanse slagvrouwen uit met drie slag op weg naar de 10-1 overwinning.

Tijdens de Cup Winner’s Cup zien we ook voormalig Hoofdklassespeelster Noa Armirotto (Saronno) en huidig speelster van Twins Oosterhout Kim Emmen in actie.

Morgen staan er voor beide teams in totaal drie wedstrijden op het programma. Olympia speelt om 09.00 uur tegen Joudrs Praha en om 18.00 tegen de Zurich Challengers. Sparks speelt om 17.30 uur tegen de Linz Witches uit Oostenrijk.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2022