EK U18 2022

Koninkrijksteam U18 behoudt ook tegen Oostenrijk ongeslagen status

Justin Dambruck sloeg met twee honkslagen drie punten binnen (Foto: Petra Voet)

Koninkrijksteam U18 behoudt ook tegen Oostenrijk ongeslagen status

Op dag drie van het EK U18 stond Team Kingdom of the Netherlands tegenover Oostenrijk. Na twee zeges in de eerste wedstrijden, werd vandaag ook Oostenrijk verslagen. Het werd uiteindelijk dankzij de mercy rule na vijf innings 12-2.

Al in de eerste inning nam de ploeg van manager Eric de Bruin een 4-0 voorsprong. Die voorsprong kwam tot stand door RBI doubles van Kendrey Maduro en Matis Crouwel, een RBI single van Justin Dambruck en bases loaded walk voor Miquel Willem. Kendrey Maduro was sowieso goed op dreef, want de Arubaan sloeg zijn team in de tweede inning met een solo homerun naar een 5-0 voorsprong.

Nog voordat starter Allard Helms echt in de problemen kwam, had zijn slagploeg al een 12-0 voorsprong genomen in de vierde slagbeurt. Justin Dambruck sloeg in die vierde inning een two-run single, waarna op een fout ook nog een derde punt kon scoren en hijzelf het derde honk bereikte (foto). Een nieuwe fout op een hooggeslagen bal van Rodmar Angela stelde Dambruck in staat om de 9-0 te scoren, waarna Terrance Heemskerk (1 RBI) en Duncan Beljaards (2 RBI) samen nog eens drie punten binnen sloegen.

Helms kreeg pas in de vijfde en laatste inning twee runs tegen, maar was verder uitstekend. Hij gooide vijf innings, kreeg twee runs tegen op vijf honkslagen en gooide zes keer drie slag op weg naar de win.

Morgen is Spanje om 19.00 uur de tegenstander en de Spanjaarden zijn op papier de sterkste tegenstander in Groep A. Zij zijn nog ongeslagen en spelen op moment van schrijven tegen Groot-Brittannië. Ook deze wedstrijd zie je natuurlijk live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2022