Miquel Willem is uit op de thuisplaat. (Foto: Lenka Brozova)

Spanje in verlenging te sterk voor Koninkrijksteam U18

EK U18 2022

Spanje in verlenging te sterk voor Koninkrijksteam U18

Na drie overwinningen op rij heeft Team Kingdom of the Netherlands U18 vandaag tegen Spanje de eerste nederlaag van het EK U18 geleden. In de verlenging bleken de Spanjaarden net iets sterker dan het Koninkrijksteam. Zij trokken met 4-3 aan het langste eind.

De wedstrijd ging van begin af aan gelijk op. Het Koninkrijksteam kwam in de eerste inning op een 1-0 voorsprong toen Mees Robberse op een foute aangooi van de Spaanse catcher kon scoren, maar de Spanjaarden trokken de stand gelijk en kwamen op het werpen van starter Shawndrick Oduber zelfs op voorsprong.

Rodmar Angela zorgde in de derde inning met een RBI single alweer voor een gelijke stand en die 2-2 tussenstand bleef tot en met de zevende inning op het scorebord staan. Dat kwam onder meer door een ijzersterke outing van reliever Stijn van der Schaaf. De werper van HCAW gooide in 3.1 shutout innings liefst zeven keer drie slag. Ook Bryon Rincones kreeg in de zevende inning geen punten tegen, waardoor het duel in verlenging beslist werd.

Daarin wisten beide ghost runners van Spanje te scoren. Dat gebeurde, pijnlijk genoeg, op een schijn en een sac fly. In de gelijkmakende slagbeurt kwam de Oranje slagploeg niet verder dan één run via een RBI groundout van Amarensio Franka. Met twee uit lukte het echter niet om de gelijkmaker nog binnen te slaan en het duel nog verder te verlengen.

Zo staat Spanje na vier wedstrijden ongeslagen bovenaan in Groep A en is de opdracht voor het Koninkrijksteam na de rustdag van woensdag duidelijk: Groot-Brittannië verslaan op donderdag en plaatsing voor de halve finale afdwingen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2022