Europa Cups Dames 2022

Olympia en Sparks boeken wederom simpele overwinning, no-hitter Roos-Marijn Kramer

Foto: Kevin Janssen

Olympia en Sparks boeken wederom simpele overwinning, no-hitter Roos-Marijn Kramer

Zowel Olympia Haarlem als Sparks Haarlem had een makkelijke middag vandaag op dag drie van de Europa Cup Softbal. Olympia versloeg in de Premiere Cup zijn Franse tegenstander, terwijl Sparks in de Cup Winner’s Cup de Tsjechische tegenstander versloeg.

Les Comanches de Saint-Raphael – Olympia Haarlem

Dat Olympia vandaag geen spannende wedstrijd zou gaan spelen werd in de allereerste slagbeurt al duidelijk. De Haarlemse slapgploeg scoorde bij de eerste poging direct negen runs dankzij onder meer een two-run homerun van Dinet Oosting en een bases clearing 3-run triple van Brenda Beers. Ook Marijn Crouwel (2 RBI) en Jessie van Aalst (RBI bunt single) sloegen punten binnen in deze monsterinning.

Van Aalst was zelf de pitcher voor de Nederlandse landskampioen en moest toestaan dat de Fransen één run scoorde in de gelijkmakende slagbeurt, maar zij zelf (2 IP) en reliever Marielle Vleugels (2 IP) kwamen verder absoluut niet meer in de problemen. De slagploeg ging ondertussen vrolijk door met scoren: 1 run in de tweede inning, vijf runs in de derde inning en nog eens vier runs in de vierde inning. Toen het stof opgetrokken was, stond er een 19-1 einduitslag op het scorebord.

Er werden in totaal zeventien honkslagen geslagen. Marijn Crouwel (3 uit 4 met 4 RBI), Cindy van der Zanden (3 uit 4 met 2 doubles), Anna Prins (2 uit 3 met 2 RBI) en Jessie van Aalst (2 uit 3 met 3 RBI) blonken uit met meerdere honkslagen.

Arrows Ostrava – Sparks Haarlem

Ook voor Sparks Haarlem werd het dus een makkelijke middag. Tegen de Arrows kwamen ook zij vroeg op voorsprong, hoewel die voorsprong niet direct zo groot was. Suka van Gurp opende de score in de eerste slagbeurt met een RBI double en Ismay Poot verdubbelde de voorsprong met een bases loaded walk.

Een inning later kwamen daar vier runs bij en opnieuw was het Suka van Gurp die een hoofdrol speelde. Zij sloeg deze keer een two-run single en dat kunstje werd even later herhaald door Lorraine Kieft. Pitchers Caylan Arnold (4 IP, 1 H, 6 K’s) en Rebecca Soumeru (1 IP, 1 H, 2 K’s) weerhielden de Tsjechen ondertussen van scoren. Sparks scoorde niet in de derde inning en slechts één keer in de vierde inning.

In de vijfde inning werd er echter weer lustig op los geslagen en scoorde de Haarlemse slagploeg, mede dankzij RBI hits van Magdalena Kavalova en Chelsea Robinson, nog eens vijf runs op weg naar de 12-0 zege.

No-hitter

Roos-Marijn Kramer gooide vandaag een no-hitter namens Wesseling Vermins. De Nederlandse werpster, die in de Hoofdklasse uitkomt voor Onze Gezellen, gooide zes shutout no-hit innings met acht strikeouts en twee vrije lopen. Haar catcher was deze wedstrijd OG teamgenote Masha Meloni.

Voor Olympia Haarlem staan er morgen weer twee wedstrijden op het programma. Om 13.30 uur spelen zij tegen Wesseling Vermins en om 20.30 uur staan zij tegenover de host, en waarschijnlijk de zwaarste tegenstander van het toernooi, Bollate. Beide wedstrijden zie je dankzij SDTV live op Honkbalsoftbal.tv.

Sparks Haarlem speelt op donderdag al om 10.00 uur ’s ochtends tegen Antwerp Eagles. Ook die wedstrijd is uiteraard live te zien op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2022