Europa Cups Dames 2022

Olympia en Sparks winnen opnieuw tijdens Europa Cup

Britt Vonk slaat een homerun Foto: Kevin Janssen

Olympia en Sparks winnen opnieuw tijdens Europa Cup

Op de tweede dag van de Europa Cups Softbal hebben Olympia Haarlem en Sparks Haarlem hun wedstrijden opnieuw winnend afgesloten. Sparks was te sterk voor de Oostenrijkste Witches, terwijl Olympa beide wedstrijden van de dag wist te winnen.

Olympia Haarlem – Joudrs Praha

In de eerste wedstrijd van de dag keek Olympia al snel tegen een 4-1 achterstand aan, maar met een geweldige rally in de vierde inning werd de overwinning toch binnengesleept. Dinet Oosting, Jessie van Aalst, Cindy van der Zanden en Lizzie Clarijs sloegen met honkslagen elk twee runs binnen en Marielle Vleugels voegde met haar RBI single nog een negende punt van de inning toe.

Yindi Beekveldt zorgde in de vijfde inning nog voor de kers op de taart met haar solo homerun. Alyson Spinas-Valainis pakte in relief haar tweede win van het toernooi. Olympia versloeg Joudrs Praha met 11-4.

Olympia Haarlem – Zurich Challengers

Later op de dag kende de Haarlemse ploeg een veel makkelijkere wedstrijd tegen de Challengers uit Zwitserland. Lisa Hop gooide een no-hitter van vier innings, waarin zij acht keer drie slag gooide. De slagploeg maakte ondertussen al vroeg korte metten met de Zwitserse kampioen van 2021. Al na drie slagvrouwen stond het 3-0 voor Olympia.

Brenda Beers en Dinet Oosting kregen vier wijd en scoorden op de 3-run homerun van Britt Vonk. Na back-to-back doubles van Jessie van Aalst en Cindy van der Zanden en een RBI single van Amy-Lynn Felix stond het na één inning 5-0. In de derde inning kwamen daar nog eens zes runs bij. Marijn Crouwel sloeg een 3-run homerun en Lisa Hop volgde met een inside-the-park solo homerun. Een no-hitter en een homerun dus voor Lisa Hop in de 11-0 overwinning op Zurich.

Linz Witches – Sparks Haarlem

In de European Cup Winner’s Cup stond Sparks tegenover het Oostenrijkse Linz Witches. Ook dit zou geen spannende wedstrijd worden. Kirsten Scheele (3 IP) en Caylan Arnold (1 IP) kregen slechts één honkslag tegen en gooiden samen zeven keer drie slag.

De aanval van Sparks scoorde elf runs op elf hits, waarvan er acht voor extra honken gingen. Damishah Charles (2 uit 4, 2 2B en 4 RBI), Suka van Gurp (2 uit 3, 2 3B, 1 RBI) en Kavana Magdalena (3 uit 3, 2 3B, 1 RBI) sloegen elk meerdere extra basehits.

Beide Nederlandse ploegen staan na twee dagen bovenaan. Op woensdag staat voor zowel Sparks als Olympia één wedstrijd op het programma. Sparks speelt om 17.30 uur tegen Arrows Ostrava en Olympia staat om 15.45 uur tegenover Les Comanches des Saint-Raphael. Beide wedstrijden zijn live te zien op Honkbalsoftbal.tv

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2022