Honkbal

Sem Robberse maakt promotie naar Double-A

Sem Robberse maakt promotie naar Double-A

De Nederlandse pitcher Sem Robberse staat binnen de organisatie van de Toronto Blue Jays te boek als een groot talent. Volgens de laatste berichten zou hij zelfs al het tweede beste pitching prospect binnen de enige Canadese MLB organisatie zijn. In zijn ontwikkeling krijgt hij nu de kans om de volgende stap te maken, want de Blue Jays hebben hem gepromoveerd naar Double-A.

Opvallend genoeg betekent dit de stap van het Canadese High-A team uit Vancouver naar het Amerikaanse Double-A team in New Hampshire. Daar gaat hij spelen voor de Fisher Cats, die op de vijfde plaats staan in de Eastern League Northeast Division met een record van 49-61 over het hele seizoen.

Robberse heeft de promotie verdiend dankzij een goed seizoen in High-A, waar hij voor de Canadians 4-4 ging met een 3.12 ERA en 78 strikeouts in 86 innings. In de laatste weken van het seizoen krijgt hij de kans zich te meten tegen sterkere tegenstanders, die bovendien gemiddeld 3 jaar ouder zijn dan de 20-jarige Robberse.

De kans is groot dat hij ook het seizoen 2023 mag beginnen op dit niveau.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal