EK U18 2022

Honkballers U18 naar EK Finale

Foto: Lenka Brozova

Honkballers U18 naar EK Finale

Team Kingdom of the Netherlands U18 speelde vanavond de halve finale van het EK. Daarin was Tsjechië, het gastland van dit EK en de ongeslagen nummer één uit Groep B, de geduchte tegenstander. Zij versloegen eerder dit toernooi al de Italianen dus Oranje was gewaarschuwd.

Aan de start van deze halve finale verscheen duidelijk een tot op het bot gemotiveerd Koninkrijksteam. Duidelijk? Ja, want al in de eerste slagbeurt werd deze halve finale beslist. Miquel Willem gaf als leadoff hitter het startsein voor de grote rally. Hij opende de wedstrijd met een tweehonkslag en schoof naar drie op de honkslag van Justin Dambruck. De infield single van Kendrey Maduro bracht vervolgens het eerste Oranje punt over de thuisplaat.

Dankzij een Tsjechische veldfout liepen de honken meteen weer vol en daar maakten Mees Robberse (RBI single) en Rodmar Angela (two-run double) dankbaar gebruik van. Uiteindelijk zou Oranje in deze eerste slagbeurt zelfs zeven runs scoren.

Een heerlijk begin voor het team en een mooie steun in de rug voor starter Brandon Herbold, die voor hij zijn eerste pitch gegooid had zijn team een 7-0 voorsprong zag geven. De lange slagbeurt zorgde wel voor een groot gat tussen zijn voorbereiding en zijn eerste pitch en zijn controle leek hier enigszins onder te lijden. Zijn twee vrije lopen in de eerste inning kon hij nog verbloemen met drie anderzijds goede nullen, maar met een 8-0 voorsprong in de tweede inning moest hij toestaan dat de Tsjechen dichterbij kwamen dankzij een two-run single.

De 8-0 kwam in de eerste helft van de tweede inning over de thuisplaat dankzij de honkslag van Rodmar Angela, waarop Kendrey Maduro kon scoren. Op de heuvel werd Herbold in de derde inning vervangen door Stijn van der Schaaf en die gooide de wedstrijd op fantastische wijze uit: 5.0 IP, 1 H, 0 R en 10 K’s.

De voorsprong kwam geen moment meer in gevaar en werd ook niet meer uitgebreid en zo stond eigenlijk na twee innings al de 8-2 einduitslag op het scorebord. Plaatsing voor de finale en daarmee ook het WK van volgend jaar is daarmee een feit.

In de finale, die morgen om 18.00 uur gespeeld wordt, is verrassend genoeg niet Italië, maar Spanje de tegenstander. De Spanjaarden, die eerder ook al van het Koninkrijksteam wonnen, waren met 3-2 te sterk voor Italië. Oranje krijgt dus de kans om revanche te nemen op de Spanjaarden en zo de vierde Europese titel op rij in de wacht te slepen.

Kijk morgen live mee vanaf 18.00 uur op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2022