HB Hoofdklasse

Huijer de grote man in Amsterdam, Neptunus te sterk voor Twins

Huijer gooide tien shutout innings en hielp HCAW naar de overwinning. (Foto: Alfred Cop)

Huijer de grote man in Amsterdam, Neptunus te sterk voor Twins

Een zenuwslopende wedstrijd in Amsterdam werd beslist in de elfde inning. Neptunus was in eigen huis te sterk voor Twins en in de strijd om de vijfde en zesde plek waren de bezoekers uit Hoofddorp sterker dan DSS/Kinheim.

HCAW – L&D Amsterdam

Zoals we inmiddels gewend zijn van Lars Huijer, was hij ook in de play-offs vrijwel ongenaakbaar. Zijn tegenstander op de heuvel was Scott Prins, hij deed het ook verdienstelijk. Prins gooide 8.1 innings en kreeg hierin slechts drie honkslagen en nul runs tegen. Huijer gooide maar liefst tien innings, want de stand was na negen innings nog steeds 0-0 in Amsterdam. Het was de elfde inning waarin HCAW voor het eerst tot scoren wist te komen. Ze scoorden meteen vijf keer. De inning begon goed met een tweehonkslag van Brendly Martina. Victor Draijer kwam op het honk met een stootslag en Jeandro Tromp kreeg opzettelijk vier wijd. Hierdoor liepen de honken vol. Op een veldfout kon Martina de 0-1 scoren. Met volle honken kreeg Jules Cremer vier wijd waardoor er wederom gescoord kon worden. Hierna was Max Draijer met de beslissende klap, een 3 RBI double, waardoor het 0-5 werd. In de tweede helft van de elfde inning betrad Nick Keur de heuvel, hij beëindigde de wedstrijd op zekere wijze, met twee strikeouts. HCAW won zo de eerste wedstrijd van de best-of-five serie tegen L&D Amsterdam met 0-5.

Box Score

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus

In Rotterdam kwam de thuisploeg al snel op voorsprong en deze werd eigenlijk niet meer uit handen gegeven. In de eerste slagbeurt kon John Polonius al meteen scoren op een RBI double van Roger Bernadina. Niet veel later, in de derde inning was het wederom Bernadina met een RBI double, waar Polonius de 2-0 op kon scoren. Twins wist voor het eerst tot scoren te komen in de vijfde slagbeurt, op een honkslag van Jarreau Martina kon Shurman Marlin scoren. Neptunus antwoordde meteen terug, Bernadina wist met een infield hit zijn derde RBI van de dag te verzamelen. De bezoekers uit Oosterhout gaven niet op, met een RBI double van Jason Halman werd de stand naar 3-2 getrokken. In de zevende inning werd de wedstrijd beslist, Neptunus scoorde maar liefst vier maal. Hiermee kwam de score op 7-2, daar bleef het ook bij want Jayden Gonesh en Kevin Bakker gooiden de wedstrijd in het slot voor Neptunus.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim

In Haarlem begon de wedstrijd goed voor Pioniers. Oliver van der Wijst zette in de eerste inning de stand meteen op 0-2 met een 2-run homerun. De thuisploeg kwam in de tweede inning terug in de wedstrijd nadat Seb Visser kon scoren op een veldfout. Hierna begon Pioniers uit te lopen. In de derde slagbeurt scoorden de bezoekers de 1-3 en een inning later liepen ze uit tot 1-5. Na een RBI double van Jochem Koedijk en een RBI single van Daisuke Fukuda kwam DSS/Kinheim toch weer terug in de wedstrijd, dit bleek alleen maar meer motivatie voor Pioniers om meer te scoren. In de volgende drie slagbeurten liepen ze uit tot 3-9. Alles wat DSS/Kinheim nog kon creëren was één run in de achtste inning, maar daar bleef het bij. De einduitslag in Haarlem was 4-9, Pioniers neemt hiermee de voorsprong in de serie om plek vijf en zes.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse