Europa Cups Dames 2022

Sparks wint twee keer dik, regen spelbreker in Bollate

Sparks wint twee keer dik, regen spelbreker in Bollate

Sparks Haarlem blijft in de European Cup Winner’s Cup de overwinningen aan elkaar rijgen. Op donderdag scoorde Sparks in twee wedstrijden 21 runs zonder er ook maar één tegen te krijgen. In Bollate werd de Premiere Cup geteisterd door regen. Olympia Haarlem kwam daardoor helemaal niet in actie en heeft op vrijdag een loodzware dag met wedstrijden tegen Forli en Bollate.

Antwerp Eagles – Sparks Haarlem

In de eerste wedstrijd van de dag stond Sparks tegenover de Antwerp Eagles. Het Belgische team was niet opgewassen tegen de Nederlandse nummer twee van 2021. Sparks pitcher Kelly Barnhill gooide een no-hitter met 10 strikeouts in vier innings, terwijl de Sparks slagploeg in vier innings 11 runs scoorde op 15 honkslagen.

Zes speelsters van Sparks Haarlem sloegen meerdere honkslagen en Suka van Gurp (vier) en Julia Kwakernaak (drie) voerde de ploeg aan in binnengeslagen punten.

Sparks Haarlem – Bonn Capitals

Een paar uur later stond er opnieuw een burenstrijd op het programma. Nu was één van de topteams van onze oosterburen de tegenstander. Het scoreverloop was vergelijkbaar met de eerste wedstrijd van de dag. Pitchers Caylan Arnold en Rebecca Soumeru waren iets minder dominant dan Barnhill eerder op de dag, maar kregen eveneens geen runs tegen.

Op de two-run single van Feline Poot nam Sparks al in de eerste inning de voorsprong. Hierna was het vooral Damishah Charles die uitblonk. De international, die in de Hoofdklasse uitkomt voor Amsterdam Pirates, zorgde met haar two-run double voor het hoogtepunt van de 6-run derde inning en ging uiteindelijk 4 uit 4 met twee doubles en drie RBI. Na de 11-0 overwinning op Antwerp, werd Bonn met 10-0 verslagen.

Op vrijdag speelt Sparks om 15.00 uur in de laatste poulewedstrijd nog tegen Saronno, dat eveneens nog ongeslagen is.

Olympia Haarlem kwam vanwege de regen niet in actie op donderdag en heeft nu nog een zwaar programma. Op vrijdag spelen zij tegen beide Italiaanse deelnemers: Forli om 13.30 uur en Bollate om 20.30 uur. Op zaterdag, de finaledag, moet ook het laatste duel uit de groepsfase nog gespeeld worden. Om 12.30 uur is dan Wesseling Vermins uit Duitsland de tegenstander. De finale van de Premiere Cup is op zaterdag om 17.30 uur. Om zich daarvoor te plaatsen moet er vandaag in elk geval van Bollate gewonnen worden.

Alle wedstrijden zie je natuurlijk live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Europa Cups Dames 2022