EK U18 2022

Koninkrijksteam U18 verliest door regen vervroegd beëindigde EK Finale van Spanje

Foto: Petra Voet

Koninkrijksteam U18 verliest door regen vervroegd beëindigde EK Finale van Spanje

De hoop op de vierde Europese titel op rij voor Team Kingdom of the Netherlands is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. In Brno speelden zij op zaterdagavond de finale van het EK tegen Spanje. Bij een 6-2 achterstand moest na vier innings vanwege hevige regenval gestopt worden. Spanje werd door de WBSC Europe aangewezen als winnaar.

De wedstrijd begon al later dan gepland, omdat het weer de organisatie al eerder parten speelde. Toen de finale eenmaal begonnen was, kwamen de Spanjaarden feller en beter uit de startblokken. Dat resulteerde via een two-run double van Marc Rodriguez op het werpen van starter Shawndrick Oduber in een 2-0 voorsprong na de eerste inning. In de tweede inning kwamen daar nog eens een RBI double (Bádenas) en een RBI triple (Salas) overheen: 5-0.

In de vierde inning deed het Koninkrijksteam iets terug. Mees Robberse sloeg met zijn tweehonkslag Kendrey Maduro (walk) over de thuisplaat, waarna drie vrije lopen op rij ervoor zorgden dat Robberse zelf ook kon scoren. Miquel Willem leek met twee uit nog meer punten binnen te slaan, maar zijn klap werd in het midveld gevangen voor de derde nul.

Nadat Spanje in de gelijkmakende slagbeurt was uitgelopen tot 6-2 leek het Koninkrijksteam in de vijfde inning opnieuw te kunnen scoren. Met één uit sloegen Maduro en Matis Crouwel back-to-back singles, maar de scheidsrechters moesten de wedstrijd vanwege het slechte weer stil leggen. Al vrij snel werd duidelijk dat het veld niet meer bespeelbaar zou worden vanavond en zo wees de WBSC Europe Spanje als winnaar aan.

Voor het Koninkrijksteam volgt de volgende uitdaging snel: in september spelen zij in Bradenton, Florida het WK U18, waar zij zich met de Europese titel van vorig seizoen voor geplaatst hebben.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2022