HB Hoofdklasse

Neptunus als eerste geplaatst voor Holland Series, veel spanning tussen HCAW en Amsterdam

Jim Ploeger speelde een grote rol voor HCAW tegen L&D Amsterdam. (Foto: Alfred Cop)

Neptunus als eerste geplaatst voor Holland Series, veel spanning tussen HCAW en Amsterdam

Curaçao Neptunus heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de Holland Series, de Rotterdammers winnen de best-of-five serie tegen Twins. HCAW en L&D Amsterdam zijn allebei nog volop in de strijd voor de andere plek in de Holland Series. De Placing Round tussen Pioniers en DSS/Kinheim liep dit weekend ook ten einde en de nummer vijf en zes van de Hoofdklasse zijn vastgesteld.

L&D Amsterdam – HCAW

Na de winstpartij van HCAW op donderdag, leek L&D Amsterdam extra gemotiveerd om de serie gelijk te trekken op zaterdag. In de eerste inning sloegen de Amsterdammers meteen toe op het werpen van Dennis Burgersdijk. Sharlon Schoop (honkslag) en Denzel Richardson (vier wijd) konden allebei scoren op een honkslag van Rachid Engelhardt. Hierdoor namen de bezoekers al snel een 0-2 voorsprong. In de derde slagbeurt begon L&D Amsterdam wederom sterk, dit keer was Denzel Richardson met een lead-off double. Hij werd later binnengeslagen door Rachid Engelhardt, die zijn derde RBI van de middag binnensleepte. Hierna bleef het lang stil op offensief gebied. In de achtste inning wisten de bezoekers de voorsprong nog iets te vergroten, Burgersdijk was inmiddels vervangen door Jasper Elfrink. Hij moest één run incasseren. Met de honken vol kreeg Nicola Garbella vier wijd, waardoor Engelhardt kon scoren. Engelhardt was op het honk gekomen door een honkslag om de achtste slagbeurt te beginnen. Voor Amsterdam was Shairon Martis negen innings lang ongenaakbaar op de heuvel. Hij kreeg zes honkslagen tegen, maar wist de Bussumse slagploeg van scoren te weerhouden. L&D Amsterdam won met 0-4 en trok de serie gelijk.

Met een 1-1 stand in de serie was het op zondag de vraag wie er een voorsprong zou nemen in deze best-of-five. Lang leek het erop dat L&D Amsterdam er met de overwinning van door zou gaan. In de eerste inning kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na twee maal vier wijd kon Denzel Richardson met een honkslag het eerste punt binnen brengen. Twee slagbeurten later werd de voorsprong vergroot naar 2-0, wat fouten in het veld van HCAW zorgden ervoor dat Delano Selassa kon scoren. HCAW kwam in de achtste inning gelijk, honkslagen van Jeandro Tromp en Kevin Dirksen begonnen een rally. Quintin de Cuba kreeg vier wijd en Jair van Borkulo bracht via geraakt werper de 2-1 binnen. Hierna trok Jules Cremer met een sacrifice fly de score gelijk. De stand bleef gelijk en dus was er een extra inning nodig, in de tiende inning sloeg HCAW toe op het werpen van Nicola Garbella. Honkslagen van De Cuba en Van Borkulo zorgden voor honklopers en Jules Cremer sloeg de beslissende klap en wist met een 2 RBI double de voorsprong te nemen voor HCAW. In de tweede helft van de tiende inning stond Jim Ploeger nog steeds zijn mannetje op de heuvel. Hij gooide de gehele wedstrijd, maar liefst tien innings lang. Hij kreeg slechts vijf hits en twee runs (waarvan één verdiend) tegen, ook gooide hij negen strikeouts. Zijn prestaties speelde een grote rol in deze belangrijke overwinning voor HCAW, dat nu de 2-1 voorsprong heeft in de serie.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

In een spannend duel had zowel Kaj Timmermans als Ryan Huntington een verdienstelijke dag op de heuvel. Neptunus nam in de eerste slagbeurt al snel de versprong. Stijn van der Meer kwam op het honk met een lead-off single en kon even later scoren op twee fouten die gemaakt werden tijdens een pick-off. Twins kwam meteen terug en wist in de tweede helft van de inning tweemaal te scoren. Mick Vos en Arthur Bonevacia konden beide scoren op een honkslag van Jason Halman en een RBI groundout van Shurman Marlin. Hiermee nam de thuisploeg een 2-1 voorsprong. Hierna lukte het Twins niet meer om te scoren, Neptunus lukte dit wel. In de derde inning trokken de Rotterdammers de stand gelijk. Roger Bernadina sloeg Van der Meer binnen met een tweehonkslag om de stand op 2-2 te zetten. Met een lead-off double was Van der Meer in de zevende slagbeurt wederom belangrijk voor Neptunus. Hij kon uiteindelijk scoren op vier wijd voor Junior Martina met de honken vol. In de laatste Rotterdamse slagbeurt werd er nog één run toegevoegd aan de score, Dwayne Kemp sloeg Jiandido Tromp over de thuisplaat, waarmee de score op 2-4 kwam. Hier bleef het bij, Misja Harcksen gooide de laatste twee innings en incasseerde slechts één honkslag, hij verdiende hiermee de save.

Met een 2-0 voorsprong in de serie, had Neptunus op zondag in eigen huis de kans om zich te plaatsen voor de Holland Series. Al snel kwamen de Rotterdammers op voorsprong. RBIs van Roger Bernadina en Junior Martina zorgden in de eerste inning al voor een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong werd in de derde en vierde slagbeurt alleen maar vergroot. Christian Diaz en Dashenko Ricardo sloegen in de derde inning punten binnen en in de volgende slagbeurt was Dwayne Kemp met een RBI. De stand kwam op 7-0 in het voordeel van de thuisploeg. In de zevende inning wist Twins voor het eerst te scoren, Arthur Bonevacia wist met een 2 RBI double zijn team in de wedstrijd te houden, maar het mocht niet baten. Neptunus liep nog uit tot 10-3 en wist hiermee de overwinning te verzekeren. Hiermee is ook de best-of-five serie gewonnen met 3-0 en plaatst Neptunus zich als eerste voor Holland Series.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

Na een goede eerste inning, leek het erop dat er een spannende wedstrijd zou plaatsvinden in Hoofddorp. Een desastreuze tweede inning voor DSS/Kinheim zorgde echter voor een heel ander verloop van de wedstrijd. Maar liefst zestien slagmensen kwamen aan slag, negen honkslagen werden er geslagen en tien runs werden er gescoord. Hierna was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. Reliever Rick Timmermans gooide de wedstrijd uit voor DSS/Kinheim en kreeg in 6.2 innings slechts twee runs tegen. Zijn ploeg leek in de zevende inning nog even terug te komen, toen er drie runs werden gescoord, maar Lucca van der Schouw wist in de laatste 2.2 innings de overwinning veilig te stellen. Pioniers won met 12-8 en nam een 2-0 voorsprong in de serie.

In de derde wedstrijd van de Placing Round om de vijfde en zesde plek, was Pioniers wederom te sterk voor DSS/Kinheim. Met een 3-2 stand in het voordeel van de Haarlemmers, was het de vierde inning waarin Pioniers kon toeslaan. Zeven honkslagen resulteerde in maar liefst acht runs in deze inning. Hierna kon de thuisploeg op offensief vlak weinig meer betekenen, maar de bezoekers uit Hoofddorp bleven de voorsprong vergroten. In de vijfde inning was het een 3-run homerun van Oliver van der Wijst, zijn achtste dit seizoen, die de score op 3-13 wist te zetten. In de zevende en laatste inning sloeg ook Denzel Brooks een homerun. Hiermee werd de einduitslag bepaald op 3-14. Hoofddorp Pioniers eindigde het Hoofdklasse seizoen op de vijfde plek, gevolgd door DSS/Kinheim op de zesde plek. Voor beide ploegen is het seizoen nu voorbij.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse