SEC Mannen 2022

Vennep Flyers in Europa na eerste ronde verder in SE Cup

Foto: WBSC Europe

Vennep Flyers in Europa na eerste ronde verder in SE Cup

Deze week wordt in Tsjechië de Europa Cup Heren Softbal gespeeld en Nederland wordt daarin vertegenwoordigd door de Vennep Flyers. Na de eerste ronde is het deelnemersveld opgesplitst in de finalerondes van de Super Cup en de SE Cup. De Flyers spelen vandaag hun eerste wedstrijd in de SE Cup.

De Vennep Flyers werden in de groepsfase ingedeeld bij twee Tsjechische tegenstanders (Joudrs Praha en Chomutov Beavers) en een Britse tegenstander (Stags Softball). Op maandag was Chomutov de eerste tegenstander. Opvallend genoeg treedt Flyers tijdens deze Europa Cup, die met vier clubteams en het nationale Tsjechische team toch al een Tsjechis feestje is, aan met liefst 8 Tsjechische spelers. Toch waren de Beavers in vijf innings met 7-0 te sterk.

Een dag later speelde de regen spelbreker en konden er maar twee wedstrijden gespeeld worden. Dat betekende dat er op woensdag twee wedstrijden moesten worden gespeeld door de Flyers. In de middag werd het Britse Stags Softball met ruime cijfers verslagen (16-6). International Enio Kwas en voormalig Hoofdklasse honkballer Joshua Zara blonken uit met elk drie honkslagen en samen zeven RBI.

Om de Super Cup te bereiken, moest er ook in de avond van Joudrs Praha gewonnen worden, maar de Tsjechen waren in een duel dat lang gelijk op ging uiteindelijk met 9-4 te sterk. Met één overwinning en twee nederlagen werd Vennep Flyers verwezen naar de SE Cup, waaraan ook BSK Medvenica (Kroatië), Stabroek Chicaboo’s (België), Duitsland, Magos Tenerife (Spanje), Montpellier Barracuda’s (Frankrijk), Stags Softball, Zagreb Giants (Kroatië) en Zraloci Ledenice (Tsjechië) deelnemen.

Vandaag neemt Vennep Flyers het op tegen de Duitse nationale selectie. Op het moment van schrijven staan de Flyers in de vierde inning met 2-0 voor. Bij winst wordt er om 17.00 uur vanmiddag tegen de Chicaboo’s gespeeld. Verliezen de Flyers? Dan is morgen om 9.30 uur Zagreb Giants de volgende tegenstander.

In de komende twee dagen werken de teams via een backdoor systeem toe naar een finale, die op zaterdag om 15.30 uur gespeeld wordt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SEC Mannen 2022