HB Hoofdklasse

HCAW plaatst zich voor Holland Series

Foto: Alfred Cop

HCAW plaatst zich voor Holland Series

Op zaterdag 27 augustus vond de vierde wedstrijd van de best-of-five serie tussen L&D Amsterdam en HCAW plaats. HCAW was één overwinning verwijderd van plaatsing voor de Holland Series, Amsterdam moest winnen om een game five te forceren.

De Bussumers begonnen sterk aan de wedstrijd. In de eerste inning werd de 1-0 gescoord na honkslagen van Victor Draijer, Jeandro Tromp en een RBI double van Kevin Dirksen. In de derde slagbeurt werd de voorsprong verdubbeld. Een lead-off single van Brendly Martina werd opgevolgd door een RBI double van Victor Draijer. Hiermee was het nu 2-0 in Bussum, een goed perspectief met Lars Huijer op de heuvel, die al het hele jaar domineert in de Hoofdklasse.

In de vijfde inning wisten de bezoekers uit Amsterdam voor het eerst te scoren. Roelie Henrique kwam op het honk door vier wijd en bereikte snel daarna het tweede honk via een gestolen honk. Op een groundout van Rashid Gerard verschoof Henrique naar het derde honk. Met honklopers op het eerste en derde honk, kon Henrique scoren na een foute aangooi tijdens een steelpoging van Nicola Garbella. De stand in Bussum was nu 2-1. Scott Prins, die de wedstrijd op de heuvel begon voor L&D Amsterdam, was inmiddels vervangen door Shairon Martis. De voormalig Major Leaguer wist de stand lang hetzelfde te houden, totdat in de achtste inning Victor Draijer de bal ver richting het linksveld sloeg voor een solo homerun. De 3-1 voorsprong was genoeg voor Huijer. Hij gooide de hele wedstrijd, kreeg slechts vier honkslagen en één onverdiend punt tegen.

Dankzij deze prestatie van Huijer en de sterke offensieve dag van Victor Draijer wist de ploeg van debuterend hoofdcoach Danny Rombley zich voor het eerst sinds 2005 weer te plaatsen voor de Holland Series. Zij zullen het hierin opnemen tegen Curaçao Neptunus. In de best-of-seven series wordt er niet alleen gestreden voor de landstitel, maar ook voor een ticket naar de Europa Cup in 2023. De Holland Series gaat van start op donderdag 8 september.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse