Curaçao

Little Leaguers Curaçao winnen internationale World Series

Little Leaguers Curaçao winnen internationale World Series

In Williamsport in Amerika worden dit jaar voor het eerst na een aantal coronaseizoenen weer Little League World Series georganiseerd en de show wordt er gestolen door het team van Pabao uit Curaçao. Net als in 2019 hebben zij zich geplaatst voor de World Series en hebben zij het internationale toernooi gewonnen.

In 2019 won Curaçao met spelers als Curley Martha en Jurdrick Profar met 5-4 van Japan, maar werd de overall finale, tegen de Amerikaanse kampioen, verloren van Louisiana. Dit jaar versloeg Curaçao in de internationale finale Chinese Taipei met 1-0.

De grootste kracht van dit Curaçaose team tot nu toe? De pitching. Vrijwel elke wedstrijd zijn de pitchers van Pabao zeer dominant. Pitchers als Davy-Jay Rijke, Jay-Dlynn Wiel en Reangelo de Caster (het neefje van voormalig international Yurendell) domineren de slagploegen van hun tegenstanders met harde en accurate pitches.

Vanavond om 21.00 uur Nederlandse tijd staat Curaçao in de overall finale tegenover Hawaii. Voor het eerst sinds 2004 kan Curaçao weer de Little League World Series winnen. De bekendste namen uit dat team? Major Leaguers Jonathan Schoop en Jurickson Profar en voormalig international Chris Garia.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao