Honkbal

Hensley Meulens bondscoach tijdens World Baseball Classic

Hensley Meulens als bondscoach tijdens de WBC van 2017 (Foto: Henk Seppen)

Hensley Meulens bondscoach tijdens World Baseball Classic

Tijdens de vijfde editie van de World Baseball Classic is Hensley ‘Bam Bam’ Meulens in 2023 wederom de bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands. Het is de derde keer op rij dat de Curaçaoënaar aan het roer staat tijdens het grootste honkbaltoernooi ter wereld. De eerste twee keer bereikte het team onder zijn leiding de halve finale.

Meulens, die in Major League Baseball sinds dit seizoen coach is bij de New York Yankees, was in de eerste twee edities van de World Baseball Classic al hitting coach voor het Koninkrijksteam en werd in 2013 door toenmalig technisch directeur Robert Eenhoorn benoemd tot bondscoach.

‘Bam Bam’ Meulens geeft aan trots te zijn opnieuw als bondscoach leiding te mogen geven aan het Koninkrijksteam: “Het is voor mij altijd een eer om manager te zijn van Team Kingdom of the Netherlands. Ik wil de KNBSB en natuurlijk de nieuwe technisch directeur Rick van den Hurk bedanken voor deze kans en de fijne samenwerking. Wij hebben met ons team door de jaren heen bij dit soort toernooien laten zien dat we een ontzettend hoog niveau kunnen halen en we brengen ook deze editie weer de beste spelers bijeen dus we gaan er weer voor om de finaleronde in Miami te bereiken.”

“Als wij dat redden is het ultieme doel natuurlijk om het toernooi te winnen. In elk geval willen wij opnieuw zorgen dat onze fans uit het hele Koninkrijk en van over de hele wereld kunnen genieten van ons spel.”

Technisch directeur Rick van den Hurk is erg blij dat Meulens tijdens de WBC opnieuw aan het roer staat: “Met Hensley hebben we een manager met veel ervaring, die bovendien zeer gerespecteerd wordt binnen de honkbalwereld. Zowel binnen het Koninkrijk als internationaal en in Major League Baseball. Hij heeft ons al twee keer tot de halve finale geleid en is sinds zijn tweehonkslag tegen Cuba op de Olympische Spelen van 2000 bovendien het gezicht van de samenwerking binnen het Koninkrijk. He’s the right man for the job. En we zijn blij dat hij zich weer aan ons team verbonden heeft.”

De World Baseball Classic wordt van 8 tot en met 21 maart gespeeld op vier locaties. Team Kingdom of the Netherlands is ingedeeld in Poule A met Taiwan, Cuba, Italië en een qualifier. De wedstrijden in deze groep worden gespeeld in Taichung, Taiwan. De tweede ronde vindt plaats in Tokyo, Japan en de finaleronde wordt gespeeld in Miami, VS.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal