HB Hoofdklasse

Strijd om landstitel barst los in Holland Series

Strijd om landstitel barst los in Holland Series

In de Honkbal Hoofdklasse wordt vanaf donderdag 8 september in de Holland Series gestreden om de nationale titel. In deze best-of-seven serie staan recordkampioen Curaçao Neptunus en HCAW tegenover elkaar. Op donderdagavond om 19.30 uur wordt in het Familiestadion in Rotterdam de eerste wedstrijd gespeeld.

Het is de negende keer dat beide teams tegenover elkaar staan in de Holland Series. Neptunus won acht van deze ontmoetingen en HCAW won één keer: in 1998. Rondom de eeuwwisseling (1998 – 2005) stonden de teams zeven keer tegenover elkaar in de Holland Series. Er ontstond een echte rivaliteit, maar de Bussummers verdwenen na 2005, na tien jaar aan de top te hebben gestaan, uit de top vier en keren nu voor het eerst weer terug.

In de tussentijd won Neptunus acht titels en gaat, na verloren finales in 2019 en 2021 en de vanwege corona afgebroken Holland Series van 2020, voor de vierde keer op rij op jacht naar de twintigste titel uit de clubhistorie.

Wedstrijden live op honkbalsoftbal.tv
Alle wedstrijden zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv. Wij zenden ze uit, zoals ook de wedstrijden van de Honkbalweek Haarlem uitgezonden werden: vanuit wisselende cameraposities, met graphics en Engels commentaar van Jasper Roos en Jason Houtkamp. Verschillende analisten zullen bij Jason en Jasper aansluiten om hen aan te vullen met nóg meer kennis en relevante ervaringen.

Wil je op en top en in levenden lijve genieten van de Holland Series? Dan ga je natuurlijk in het stadion bij de wedstrijden kijken. Kaarten koop je via onderstaande links:

Games 1, 3, 5* en 7* bij Neptunus in het Familiestadion in Rotterdam
Games 2, 4 en 6* bij HCAW in de Rob Hoffman Vallei in Bussum

*indien nodig.

Bekijk de documentaire Frank Curiel a Baseball Story op Honkbalsoftbal.tv!

Er staat weer een nieuwe en mooie honkbaldocumentaire uit het Koninkrijk online op Honkbalsoftbal.tv. Een documentaire over de zogenaamde ‘Godfather of Baseball’ op Curaçao: Frank Curiel.

50 jaar van zijn leven zette Curiel zich als jeugdcoach op Curaçao in om de jeugd van het eiland op een leuke en veilige manier te laten honkballen. Hij groeide uit tot een levende legende en vrijwel elke talentvolle Curaçaose honkballer speelde of trainde ooit onder zijn leiding.

In deze docu wordt aan de hand van zijn verhaal het verhaal van honkbal op Curaçao verteld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse