HB Hoofdklasse

HCAW wint eerste Holland Series wedstrijd sinds 2005, neemt 1-0 voorsprong

Brendly Martina slaat de game winning hit (Foto: Line Drive Captures)

HCAW wint eerste Holland Series wedstrijd sinds 2005, neemt 1-0 voorsprong

In Rotterdam werd op donderdagavond de eerste wedstrijd van de Holland Series gespeeld. In een historische matchup stonden Curaçao Neptunus en HCAW tegenover elkaar. Het is de negende keer in de geschiedenis in de Holland Series, dat het tussen deze twee teams gaat en de eerste keer sinds 2005.

Het was ook de eerste keer sinds 2005 dat HCAW weer aan de Holland Series meedoet. Het team van manager Danny Rombley kwam dankzij achtereenvolgende honkslagen van Jiandido Trompo, John Polonius en Roger Bernadina al meteen in de eerste inning op achterstand. Na een sacrifice fly van Junior Martina stond het 2-0 in het voordeel van de Rotterdammers. Na deze moeizame start, vond Lars Huijer zijn ritme in de wedstrijd en kreeg weinig aanval meer tegen.

Zijn slagploeg wist de wedstrijd in de derde inning gelijk te trekken. Op een sacrifice fly van Victor Draijer kon Julian Goins scoren en de volgende slagman, Jeandro Tromp bracht zijn ploeg met een honkslag naar het linksveld op gelijke hoogte.

Een inning later sloegen Goins en Brendly Martina, beiden met tweehonkslagen, HCAW zelfs naar een 5-2 voorsprong. De inning begon stroef voor Juan Carlos Sulbaran, hij gooide drie maal vier wijd voorafgaand aan de belangrijke klappen van Goins en Martina. Met twee uit in de inning en inmiddels een Rotterdamse achterstand, werd hij dan ook vervangen door Aaron de Groot. De reliever van Neptunus deed wat er van hem verwacht werd, hij kwam de vierde inning uit en gooide vervolgens de rest van de wedstrijd zonder in de problemen te komen. Op zijn werpen sloeg HCAW nog maar twee honkslagen en werd er niet meer gescoord.

Waar De Groot zijn team een goede kans gaf om voor de winst te gaan, wilde het op offensief gebied niet echt lukken. In de vijfde slagbeurt wist Bernadina een run te scoren, nadat hij mee twee uit een double sloeg en Junior Martina hem over de thuisplaat bracht met een honkslag.

Ook in de achtste slagbeurt wist de thuisploeg nog een keer tot scoren te komen. Na honkslagen van Bernadina en Martina werd er gescoord nadat een stootslag van Dwayne Kemp niet goed verwerkt werd. Kemp sneuvelde overigens op het derde honk, waardoor een rally uit bleef.

In de negende inning kwam voor HCAW Jared Mortensen op de heuvel, hij verving Huijer die ondanks een moeilijke start, toch acht belangrijke innings voltooide. De Canadese Mortensen gooide in 2017 nog op Triple-A niveau voor de Houston Astros en speelde recentelijk Independent League Baseball in de Verenigde Staten. In 2022 speelde hij het grootste deel van het seizoen bij Heidenheim Heidekopfke. Als closer verdiende hij op donderdagavond de save voor HCAW.

Zo won HCAW op sensationele wijze bij zijn terugkeer in de Holland Series direct weer en start het Game 2 in Bussum op zaterdag met een 1-0 voorsprong in de best-of-seven serie. De wedstrijd begint op 14:00 en is te zien in de Rob Hoffman Vallei of op honkbalsoftbal.tv, voorzien van live commentaar.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Jan Kruijdenberg en Line Drive Captures.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse