Honkbal

Koninkrijksteam bereidt zich met Kingdom Series voor op World Baseball Classic

Foto: Line Drive Captures

Koninkrijksteam bereidt zich met Kingdom Series voor op World Baseball Classic

Van 31 oktober tot en met 7 november organiseert de KNBSB op Curaçao de Kingdom Series. Een uniek evenement, waarbij een grote groep van de beste spelers uit het Koninkrijk zich met Team Kingdom of the Netherlands voorbereidt op de World Baseball Classic: het grootste en belangrijkste honkbaltoernooi ter wereld.

Spelers uit Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Nederland zullen tijdens de Kingdom Series op Curaçao bijeen komen om een week lang samen te trainen en wedstrijden te spelen in het Tio Daou Stadion in Santa Rosa.

Met de Kingdom Series start “The Road to the Classic”. Het sporttechnische aspect, de voorbereiding richting de World Baseball Classic, is het belangrijkste onderdeel van de activiteiten op Curaçao. De WBC, die vanwege corona in 2021 niet door kon gaan en in 2017 voor het laatst gespeeld werd, wordt in maart 2023 weer georganiseerd. Het Koninkrijksteam bereikte in de laatste twee edities de halve finale.

Naast het sportieve belang zullen teambuildingsessies een belangrijk onderdeel uitmaken van het programma. Sinds 2021 is het Koninkrijksteam een flinke verjonging ondergaan. Spelers uit de gouden generatie (wereldkampioen in 2011) zwaaien af en een nieuwe generatie krijgt de kans op het hoogste podium. Dit zijn spelers uit het gehele Koninkrijk, die nog niet vaak met elkaar speelden. Op Curaçao krijgen zij in november de kans om op een naast het veld het team te vormen dat tijdens de Classic moet presteren.

Uiteraard is er tijdens de Kingdom Series ook ruimte voor maatschappelijke activiteiten. Zo zullen spelers en coaches clinics geven aan jeugdspelers uit verschillende regio’s op Curaçao.

De Kingdom Series worden mede mogelijk gemaakt door Corendon, de Curaçao Tourist Board, Maduro & Curiel’s Bank, FBTT Travel, BAM BAM Tech Sports Zone, Tio Daou Stadium en Divi Divi Air.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal