HB Hoofdklasse

HCAW dankzij oppermachtige Burgersdijk op 2-0 voor in Holland Series

Dennis Burgersdijk gooide een complete game shutout in Game 2. Foto: Line Drive Captures

HCAW dankzij oppermachtige Burgersdijk op 2-0 voor in Holland Series

In de tweede wedstrijd van de Holland Series, nam HCAW het in eigen huis op tegen Curaçao Neptunus met een 1-0 voorsprong in de serie. Runs waren schaars in Bussum, maar de thuisploeg wist in de derde en vierde inning een voorsprong te nemen en hield deze negen innings lang vast.

Dennis Burgersdijk deed wat we inmiddels van hem gewend zijn. Na een heel goed seizoen liet hij ook vandaag weer zien dat hij een van de beste pitchers in de Hoofdklasse is. Negen innings lang liet hij geen run toe tegen de gevaarlijke Rotterdamse slagploeg.

Zijn opponent, Kaj Timmermans gooide ook de hele wedstrijd. De werper van de Rotterdammers kende een moeizame start, maar na de vierde inning kwam hij in een ritme. Dit was alleen net te laat om zijn team richting een overwinning te pitchen.

In de derde inning begon Julian Goins met vier wijd, Brendly Martina sloeg een honkslag en Jeandro Tromp sloeg het eerste punt van de middag binnen met nog een honkslag. In de volgende Bussumse slagbeurt werd de voorsprong verdubbeld. Nadat Phildrick Llewellyn op het honk kwam door een veldfout sloeg Quintin de Cuba een honkslag waardoor er wederom veel verkeer was op de honken. Max Draijer wist met een sacrifice fly de 2-0 binnen te brengen.

Deze voorsprong was genoeg voor de verdediging van HCAW om de tweede overwinning in de Holland Series te verzekeren. Overigens was het in de negende inning nog wel even spannend toen Jiandido Tromp de inning begon met vier wijd. Vervolgens sloeg John Polonius een bal die leek te gaan vallen voor een honkslag, maar Jeandro Tromp wist met een fraaie vangbal de eerste nul te maken. De altijd gevaarlijke Roger Bernadina kon voor Neptunus niks betekenen in zijn laatste slagbeurt en met twee uit in de inning wist Burgersdijk op dominante wijze de wedstrijd uit te gooien met een strikeout voor Junior Martina.

Morgen gaat de Holland Series terug naar Rotterdam, waar gespeeld zal worden om 14:00 uur in het Neptunus Familiestadion. Ook is er weer een livestream op honkbalsoftbal.tv, met live commentaar van Jasper Roos en Jason Houtkamp.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse