Honkbal

Honkballers U18 beginnen sterk, maar verliezen openingswedstrijd van USA

Foto: WBSC

Honkballers U18 beginnen sterk, maar verliezen openingswedstrijd van USA

Team Kingdom of the Netherlands U18 is afgelopen nacht met een nederlaag begonnen aan het WK U18 in Bradenton, Florida. Gastland en titelfavoriet Team USA was in de eerste wedstrijd de tegenstander en een nederlaag lag misschien wel in de lijn der verwachting, maar het Koninkrijksteam begon uitstekend aan de wedstrijd. De Amerikanen trokken echter uiteindelijk met 9-3 aan het langste eind.

Even leek het Koninkrijksteam op weg naar een verrassing. Met één uit in de eerste inning en Jakey Josepha op het eerste honk sloeg Kendrey Maduro een worp van starter Blake Dickerson in het linksveld over het hek voor een two-run homerun. Een inning later maakte Jayden Mohamed er met een solo homerun zelfs 3-0 van. De Amerikanen stelden daar in de eerste drie innings op het werpen van Marshall Albertsz slechts één run tegenover, maar trokken in de vierde inning de stand gelijk.

Het verschil in deze wedstrijd werd gemaakt in de vijfde inning. Relievers Justin Morales en Gijs van den Brink gaven in deze inning vijf runs op. Bryce Eldridge was de grote boosdoener in deze inning met een grand slam.

De Amerikanen zouden uiteindelijk uitlopen naar een 9-3 overwinning. Vanavond krijgt het Koninkrijksteam de kans om de eerste overwinning binnen te slepen. Om 21.00 uur Nederlandse tijd is Zuid-Afrika de volgende tegenstander. De wedstrijden van dit WK zijn, tegen betaling, live te bekijken op Gametime.sport. De samenvatting van de eerste wedstrijd zie je op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal