HB Hoofdklasse

Huijer, Martina en Halderman winnen KNBSB Award

Foto: Line Drive Captures

Huijer, Martina en Halderman winnen KNBSB Award

Vlak voor aanvang van Game 2 van de Holland Series werden in Bussum op zaterdag drie spelers in het zonnetje gezet. De KNBSB Awards voor de Beste Pitcher, Beste Slagman en de speler met de Meeste Gestolen Honken werden uitgereikt door KNBSB Bestuurslid Job van Beekhoven.

De award voor de Beste Pitcher ging voor het tweede jaar op rij naar HCAW aas Lars Huijer, die dit jaar 7-1 ging met een ERA van 0.86 met 99 strikeouts in 94 innings. Wederom een zeer terechte winnaar en hij eindigde dit jaar net boven zijn teamgenoot Dennis Burgersdijk, die ook een zeer goed seizoen draaide. Samen speelden zij een belangrijke rol in het bereiken van de Holland Series.

Het thuispubliek kon vandaag twee prijswinnaars bejubelen, want de tweede honkman van HCAW – Brendly Martina – won de award voor de speler met de Meeste Gestolen Honken. Martina, die deze prijs eveneens voor het tweede jaar op rij wint, stal dit seizoen liefst 27 honkslagen.

De derde award van de dag ging naar een speler van DSS/Kinheim. Koen Halderman werd met een slaggemiddelde van .379 de Beste Slagman van de Honkbal Hoofdklasse in 2022. De voormalig jeugdinternational sloeg 47 honkslagen in 124 slagbeurten.

In de komende weken zullen er nog meer individuele awards uitgereikt worden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse