Mevin Gario slaat raak voor Hoofddorp Pioniers.

HB Hoofdklasse

Mervin Gario volgt Ronald Jaarsma op bij Amsterdam Pirates

Mervin Gario volgt Ronald Jaarsma op bij Amsterdam Pirates

Bij Amsterdam Pirates staat volgend jaar een nieuwe manager aan het roer. Naast hoofdsponsor L&D Support stopt namelijk ook Ronald Jaarsma bij de (nu nog) regerend, maar wel onttroonde landskampioen.

Door de hoge werkdruk van zijn baan en de afstand naar Pirates bleek het voor Jaarsma lastiger dan hij had verwacht om het team 110% aandacht te kunnen geven, aldus Amsterdam Pirates op zijn website. Jaarsma bereikte met Amsterdam dit seizoen de Europa Cup finale en wist zich dankzij de eerste plaats in de vervolgcompetitie voor de top 4 ook te plaatsen voor de Europese campagne van 2023, maar de Holland Series liepen zij eind vorige maand mis, waardoor de landstitel niet verdedigd kon worden.

Inmiddels hebben de Amsterdam Pirates overeenstemming bereikt met manager Mervin Gario, die afgelopen 5 jaar de leiding had bij de Hoofddorp Pioniers. De Arubaan Mervin Gario is opgeleid en werkzaam als sportcoach en personal trainer. Hij is 36 jaar oud en heeft meer dan 10 jaar in de hoofdklasse gespeeld als infielder voor Kinheim en Hoofddorp Pioniers en was de laatste vijf jaar dus manager. Hij heeft een career slaggemiddelde van 0.315 bereikt in ruim 1300 at bats.

De komende maandan zal Gario met Pirates gaan bouwen aan zijn team. De overschrijvingsperiode komt er weer aan en zal ongetwijfeld weer de nodige verschuivingen met zich mee brengen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse