HB Hoofdklasse

Homerun Draijer helpt HCAW naar 3-0 voorsprong in Holland Series

Foto: David Mulder

Homerun Draijer helpt HCAW naar 3-0 voorsprong in Holland Series

Met een 2-0 stand in de series, was het op zondag aan Kevin Kelly en Jim Ploeger om de heuvel te betreden in het Neptunus Familiestadion. Beiden pitchers gooiden een erg goede wedstrijd, één klap in de zevende inning zorgde voor het verschil.

De wedstrijd begon in een rap tempo, beide teams sloegen hier en daar een honkslag, maar tot scoren kwamen zij niet. Voor HCAW gooide Jim Ploeger acht innings. Hij kreeg zes honkslagen tegen en gooide vijf keer drie slag. Zijn opvolger was Jared Mortensen, hij gooide de laatste inning en incasseerde alleen een honkslag. Voor Neptunus was Kevin Kelly erg dominant op de  heuvel. In negen innings gooide hij elf strikeouts, één keer vier wijd en kreeg slechts drie hits tegen.

Voor HCAW kwam één van de drie hits iets harder van de knuppel dan alle andere honkslagen. In de zevende inning sloeg Victor Draijer een solo homerun. Deze homerun was voor HCAW genoeg om de wedstrijd te winnen en hiermee een 3-0 voorsprong te nemen in de serie.

De Holland Series worden op zaterdag in Bussum vervolgd. HCAW is nog één overwinning verwijderd van de eerste landstitel sinds 1998. Voor Neptunus zijn er nu vier overwinningen op rij nodig. De wedstrijd komende zaterdag is te bezoeken in de Rob Hoffman Vallei in Bussum en ook te bekijken op www.honkbalsoftbal.tv.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse