Honkbal

Walk-off overwinning voor Koninkrijksteam U18 tegen Canada!

Walk-off overwinning voor Koninkrijksteam U18 tegen Canada!

Team Kingdom of the Netherlands U18 moest op het WK in Florida vanwege de hevige regen een dagje wachten op de tweede wedstrijd van het toernooi. Na de nederlaag tegen Team USA zou er op zaterdag eigenlijk al tegen Zuid-Afrika gespeeld worden, maar nu was op zondag Canada de volgende tegenstander. Met drie runs in de laatste slagbeurt werd de wedstrijd via een walk-off knap gewonnen.

Voor het Koninkrijksteam startte lefty Brandon Herbold. De pitcher van Neptunus was ruim vijf innings lang uitstekend voor Oranje. In zijn 5.1 innings kreeg hij slechts drie honkslagen tegen en gooide hij vijf keer drie slag. Canada nam wel de voorsprong in de vierde inning. Een geraakt werper zorgde voor een loper op het eerste honk, die vervolgens kon scoren op de tweehonkslag van Sam White.

Op het werpen van reliever Stijn van der Schaaf kwam daar in de zevende inning nog een tweede run bij dankzij een RBI double van Dylan O’Rae. Van der Schaaf gooide 1.2 innings in relief en gooide twee keer drie slag. En hoewel de Oranje offense tijdens de eerste zes innings nauwelijks een vuist kon maken tegen de Canadeze werpers, pakte de pitcher van HCAW de win.

Alleen in de eerste en de vierde inning kreeg het Koninkrijksteam een loper in scoringspositie. Beide keren was dat echter met twee uit en lukte het niet om te scoren. In de zevende en laatste slagbeurt was Oranje met een loper op het eerste honk (Justin Dambruck, single) met twee uit en twee slag op Alexander Albertus één slagbal verwijderd van een nederlaag.

Albertus werd echter geraakt door een pitch van reliever Morin en dat bracht Jakey Josepha, een profspeler uit de organisatie van de Diamondbacks, aan slag. Josepha sloeg de bal hard in de gap in linksmidveld voor een game-tying two-run triple!

Het was 2-2 en het winnende punt stond opeens op het derde honk. Korte stop Kendrey Maduro kreeg opzettelijk vier wijd en de Canadezen kozen ervoor om te pitchen op Gedionne Marlin, eveneens een profhonkballer. Marlin sloeg de bal naar de korte stop, die een slechte aangooi maakte. Marlin was safe en Josepha liep het winnende punt over de thuisplaat voor de eerste en zeer belangrijke overwinning van dit WK.

De overwinning is belangrijk, omdat de doelstelling van bondscoach de Bruin en zijn team het behalen van de Super Round is. Daarvoor moet Oranje in de top 3 van de groep eindigen en moest er in elk geval één keer gewonnen worden van Team USA, Canada en/of Zuid-Korea.

Morgen is Brazilië om 17.00 uur Nederlandse tijd de volgende tegenstander. Zodra de samenvatting van de wedstrijd tegen Canada beschikbaar is, vind je die op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal