Honkbal

Koninkrijksteam U18 verslaat Brazilië en blijft op koers voor Super Round

Darnel Collins sloeg een two-run homerun tegen Brazilië (Foto: WBSC)

Koninkrijksteam U18 verslaat Brazilië en blijft op koers voor Super Round

In de derde wedstrijd van het WK U18 was voor Team Kingdom of the Netherlands Brazilië de tegenstander. Dat klinkt op papier niet als een lastige wedstrijd, maar de Brazilianen versloegen tijdens dit WK al Zuid-Afrika en Canada. Om het doel van deelname aan de Super Round te bereiken, moest er vanavond dus gewonnen worden van Brazilië.

De Brazilianen begonnen sterk aan de wedstrijd en namen op het werpen van HCAW pitcher Allard Helms in de eerste slagbeurt een 2-0 voorsprong. Mogelijk waren het even de zenuwen voor de eerste outing op een WK, want na de eerste inning was Helms drie innings lang vrijwel onbespeelbaar.

Ondertussen had Darnel Collins het Koninkrijksteam met een two-run homerun al op gelijke hoogte gebracht. De prof uit de organisatie van de Kansas City Royals sloeg de bal in het rechtsveld ver over het hek heen en nam Gedionne Marlin mee in zijn ronde over de honken. Collins was sowieso goed in vorm, want hij sloeg vandaag 3 uit 3.

Een inning later zette Gedionne Marlin het Koninkrijksteam met een diepe sacrifice fly in het linksveld op een 3-2 voorsprong. Hij sloeg daarmee Jakey Josepha over de thuisplaat. In dezelfde slagbeurt kreeg het Koninkrijksteam nog een gratis punt van de Braziliaanse werper toen hij schijn maakte.

Mees Robberse sloeg in de vijfde inning een RBI single om de uiteindelijke eindstand van 5-2 op het scorebord te brengen, maar dat betekent niet dat Oranje de wedstrijd simpel zou winnen. In de zesde inning kreeg Brazilië namelijk nog de honken vol, maar met deze vangbal kwam reliever Bryon Rincones zonder schade uit de inning:

Stijn van der Schaaf gooide de wedstrijd in de zevende inning in het slot en pakte zo daags na zijn win tegen Canada zijn eerste save van dit WK. Met twee overwinningen en één nederlaag staat het Koninkrijksteam er nu goed voor in Groep A. Zij staan nu tweede achter Team USA en spelen morgen nog tegen Zuid-Korea en woensdag tegen Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Eric de Bruin ligt nog altijd op koers om de Super Round te bereiken. Met twee wins zijn ze daar zeker van, met één win zal het afhangen van de andere resultaten in de groep.

De samenvatting van de wedstrijd tegen Brazilië zie je op Honkbalsoftbal.tv

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal