Honkbal

Nipte nederlaag honkballers U18 tegen Zuid-Korea

Justin Morales was als startend werper uitstekend tegen Zuid-Korea (Foto: WBSC)

Nipte nederlaag honkballers U18 tegen Zuid-Korea

Team Kingdom of the Netherlands U18 speelde op dinsdag zijn vierde wedstrijd van het WK. Daarin was Zuid-Korea de tegenstander en het Koninkrijskteam was dichtbij een stunt, maar verloor uiteindelijk met 1-0.

Zuid-Korea wordt, net als Team USA, gezien als topteam in Groep A, waarin het Koninkrijksteam voor deze wedstrijd met twee overwinningen en één nederlaag gedeeld tweede stond, met Zuid-Korea. De Koreanen verloren ook al van Team USA, maar wonnen hun andere wedstrijden.

In een spannende wedstrijd was startende werper Justin Morales de uitblinker voor het Koninkrijksteam. De Arubaanse pitcher gooide 5.1 innings en kreeg daarin slechts drie honkslagen tegen en gooide twee keer drie slag. Één van die honkslagen kwam in de tweede inning, waarna Morales kortstondig zijn controle kwijtraakte: twee vrije lopen zorgden voor volle honken. Het enige punt van de wedstrijd scoorde vervolgens op een geraakt werper.

Tegen de sterke Zuid-Koreaanse pitchers kwam de slagploeg van het Koninkrijksteam niet verder dan twee honkslagen (Jakey Josepha en Kendrey Maduro). Josepha sloeg zijn honkslag in de eerste inning en stond, mede dankzij een gestolen honk, met twee uit op het derde honk, maar tot scoren kwam hij niet.

De tweede honkslag kwam in de zevende en laatste slagbeurt, maar Maduro sneuvelde uiteindelijk als derde nul op het tweede honk en zo verloor het Koninkrijksteam in een spannende wedstrijd met 1-0 van Zuid-Korea.

Een nederlaag die wel perspectief biedt. Morgen speelt Oranje in Sarasota om 18.30 uur (NL tijd) zijn laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikanen spelen op het moment van schrijven tegen Canada (en staan achter) en moeten de wedstrijd tegen Team USA (10-0 achter in de derde inning) morgen ook nog uitspelen.

Met een overwinning op Zuid-Afrika plaatst het Koninkrijksteam zich morgen voor de Super Round en een plek bij de top 6 van dit WK.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal