Honkbal

Rick van den Hurk stopt als technisch directeur

Foto: Henk Seppen

Rick van den Hurk stopt als technisch directeur

Rick van den Hurk stopt als technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond. Per eind september legt hij zijn taken neer. 

Afgelopen mei startte Rick van den Hurk als technisch directeur bij de KNBSB. Samen met zijn staf is de sporttechnische kant van de bond met verschillende partijen onder de loep genomen. Deze gesprekken vormden de basis voor een topsportbeleid voor alle nationale teams, waarvoor onder andere een structuurverandering noodzakelijk is. Naast deze sporttechnische kant is de technisch directeur ook verantwoordelijk voor de topsportstrategie op langere termijn, de organisatiestructuur & cultuur en stakeholdermanagement.

Rick van den Hurk: “Na vier maanden ben ik tot de conclusie gekomen dat ik, op dit moment, niet de juiste technisch directeur ben voor de KNBSB. Deze functie vraagt én verdient een 24/7 benadering zeker gezien het feit dat we op internationaal podium actief zijn. Dit sluit niet aan bij de levensfase waarin ik me nu bevind met een partner en jong kind.” Daarnaast ervaart Van den Hurk dat de functievereisten niet aansluiten bij zijn ervaring. “Deze complexe, uitdagende functie vraagt om een zeer ervaren bestuurder en dat ben ik, als topsporter die onlangs van het veld is gestapt, nog niet. Het is jammer dat het niet gelukt is, maar ik ben de KNBSB dankbaar voor de geboden kans.”

Gelukkig wil Rick van den Hurk graag betrokken blijven bij het Nederlandse honk- en softbal: “Op wat voor manier, dat weet ik nog niet. Daar ga ik de komende tijd over nadenken.”

Algemeen directeur Stefaan Eskes respecteert het besluit van de technisch directeur: “Rick evalueerde zichzelf als sportman continu om alsmaar beter te worden. En dat deed hij ook in de functie als technisch directeur. Zijn waardevolle analyses worden meegenomen in het toekomstige beleid van de nationale teams en talentprogramma’s. Het is nu aan ons om de gewenste vertaalslag te maken. Ik heb veel respect voor Rick zijn besluit en ik weet zeker dat we elkaar niet uit het oog verliezen.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal